Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor intra în România studenții admiși acolo la studii

Abonare
Ambasada României în Republica Moldova a venit cu explicații în contextul unor informații apărute în presa de la noi despre faptul că tinerilor admiși la studii în România nu li se permite intrarea pe teritoriul țării vecine.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik.  Din cauza ratei înalte de răspândire a COVID-19, cetățenii Republicii Moldova au accesul interzis pe teritoriul mai multor țări, inclusiv România. Totodată, mulți tineri din țara noastră au fost admiși la studii în instituțiile de învățământ din această țară, iar unele medii de informare ai scris că acestora nu le este permis accesul pe teritoriul României.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Țările ce rămân închise pentru moldoveni - actualizări

Ambasada României în Republica Moldova a venit astăzi cu precizări pentru situația respectivă. Astfel, misiunea diplomatică a esplicat că studenților admiși la studii în România li se permite intrarea pe teritoriul țării, pe cale de excepție, însă ei vor trebui să prezinte unul sau mai multe documente din care să reiasă scopul deplasării în România.

Iată care sunt aceste documente:

  • Dovada de acceptare la studii eliberată de Ministerul Educației Naționale, din care să rezulte că studentul va urma o formă de învățământ cu frecvență, la o instituție de învățământ superior de stat sau particulară, acreditată ori autorizată provizoriu, potrivit legii;
  • Documente din care să rezulte acceptarea la studii, emise de către o instituție de învățământ superior din România;
  • Informare din partea instituțiilor de învățământ cu privire la necesitatea prezenței în România pentru formalitățile legate de începerea anului universitar/ preluarea locului de cazare în cămin.

Totodată, a fost analizată și situația elevilor minori care studiază în România. Ambasada spune că părinților sau altor persoane care îi însoțesc li se va permite intrarea în România, fiind încadrați la categoria persoanelor care călătoresc din motive imperative. Este necesar ca însoțitorii, care nu sunt părinți ai unui elev minor, să completeze în punctul de trecere a frontierei o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă scopul călătoriei acestora în România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0