Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video, Foto - Cum arată Filarmonica în această dimineața

© Sputnik / Ciobanu VictorЛиквидация последствий после пожара в Национальной филармонии Кишинева
Ликвидация последствий после пожара в Национальной филармонии Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Dis-de-dimineața chișinăuienii, între care și oameni de cultură, au mers să vadă cum arată Filarmonica Națională după incendiu devastator de ieri.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Oamenii recurg la acest gest pentru că, se pare, sediul Filarmonicii nu va mai putea fi reparat și este foarte probabil să fie demolat. Asta pentru că, la fel ca podul, pereții sunt construiți din lemn și lut. În timpul intervenției de ieri a pompierilor, pereții de lut au fost afectați de apă, așa că este posibil să fie demolată întreaga construcție.

Deocamdată autoritățile, atât cele centrale, cât și cele municipale, nu s-au pronunțat cu privire viitorul acestui edificiu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat în această dimineață că pompierii și salvatorii continuă intervenția pentru lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii afectate de incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

© Sputnik / Ciobanu VictorПожарный гидрант
Video, Foto - Cum arată Filarmonica în această dimineața  - Sputnik Moldova
Пожарный гидрант
Pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată fiind reluată în forță către ora 6:00, în dimineața zilei 25 septembrie.

La moment, la fața locului lucrează opt autospeciale de inclusiv două autoscări.

© Sputnik / Ciobanu VictorЛиквидация последствий после пожара в Национальной филармонии Кишинева
Video, Foto - Cum arată Filarmonica în această dimineața  - Sputnik Moldova
Ликвидация последствий после пожара в Национальной филармонии Кишинева

Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a  materialelor constructive ale acoperișului. 

Filarmonica Națională, după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Ce a rămas din Filarmonica Națională: Îngrozitor
La lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului incendiului.

Amintim că ieri incendiu s-a declanșat pe la amiază, pe la ora 14:00. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, pe la ora 16:20 incendiu a fost localizat de pompieri și salvatori, la lucrări participând efectivul de trupă și de comandă. Odată cu localizarea incendiului, pompierii au putut înainta în interiorul clădirii. Pușcașu spune că a existat un risc eminent pentru viața și securitatea pompierilor în timpul acestei misiuni.

Город Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Urbanist rus: Când vor gândi altfel oamenii din Chișinău
În total au intervenit 10 echipaje, dintre care trei autoscări. A fost antrenat un efectiv de aproape 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fața locului a fost prezentă și conducerea Inspectoratului, care a monitorizat și dirijat acțiunile pompierilor și salvatorilor.

Liliana Pușcașu a precizat că focul a afectat o suprafață de 3500 de metri pătrați. Este vorba, în special, de tavanul care a cedat în sala principală.

După lichidarea totală a incendiului, pompierii urmează să efectueze lucrări de demontare și de spălare a construcției, iar laboratorul experimental antiincendiar va merge la fața locului pentru a cerceta cum s-a produs incendiu. 

Ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a menționat că nu au fost raportate victime. Din clădirile vecine au fost evacuați oamenii întrucât fumul dens putea să-i afecteze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0