Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Urbanist rus: Când vor gândi altfel oamenii din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausГород Кишинев
Город Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit expertului rus în planificare urbană Iulia Zubarik, care a fost invitată în studioul Sputnik Moldova, viitoarea strategie de dezvoltare a Chișinăului ar trebui să schimbe atitudinea cetățenilor față de orașul lor.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Strategia de dezvoltare a Chișinăului, care este elaborată acum de urbanisti ruși, în cooperare cu autoritățile Capitalei, ar trebui să schimbe inclusiv atitudinea cetățenilor față de orașul lor. Iulia Zubarik, șefa unuia dintre birourile de urbanism din Moscova, a menționat acest lucru într-o emisiune de la Sputnik Moldova.

© Sputnik / OsmatescoIulia Zubarik
Urbanist rus: Când vor gândi altfel oamenii din Chișinău - Sputnik Moldova
Iulia Zubarik

„Când orășenii vor înțelege că nu sunt înșelați, atitudinea lor față de oraș se va schimba. Dacă locuitorii vor ști că va exista un scuar într-un loc anume și acolo nu va apărea la un moment dat un bloc cu vreo 8 etaje, oamenii vor avea o altă atitudine față de oraș. Gândirea cetățenilor se va schimba”, a spus expertul.

Iulia Zubarik a povestit că în Chișinău a fost lansat un sondaj online de intervievare a cetățenilor. Locuitorii din Chișinău sunt întrebați cum ar dori să arate orașul. Până acum, au fost completate peste 500 de chestionare. La sondaj, potrivit expertului, participă toată lumea, de la profesori până la șoferi de taxi.

Un grup de arhitecți din Moscova activează la Chișinău săptămâna aceasta, colaborând cu autoritățile locale și reprezentanții societății civile în scopul elaborării strategiei pentru dezvoltarea social-economică pe termen lung a capitalei Moldovei.

Specialiștii colectează informații și fac schimb de opinii cu toate părțile și organizațiile interesate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0