Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cronica coșmarului de la Filarmonica Națională

Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat primele ipoteze despre cauzele izbucnirii incendiului de la Filarmonica Naționale ”Serghei Lunchevici.

Potrivit Laboratorului experimental antiincendiar care a efectuat cercetarea la fața locului s-a înaintat trei ipoteze.

”Prima ipoteză pre căutată  de specialiști este defecțiune a echipamentului electric. A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului”, anunța IGSU.

Dodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu
Amintim că incendiul la Filarmonică s-a declanșat ieri în jurul amiezii. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, pe la ora 16:20 incendiu a fost localizat de pompieri și salvatori, la lucrări participând efectivul de trupă și de comandă. Odată cu localizarea incendiului, pompierii au putut înainta în interiorul clădirii.

În total au intervenit 10 echipaje, dintre care trei autoscări. A fost antrenat un efectiv de aproape 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fața locului a fost prezentă și conducerea Inspectoratului, care a monitorizat și dirijat acțiunile pompierilor și salvatorilor.

Abia astăzi dimineața, la ora 10:05, angajații IGSU au anunțat lichidarea întotalitate a incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0