Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoizolare în Moldova pentru cei care vin din 62 de țări

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanelor care intră pe teritoriul țării noastre venind din 62 de state ale lumii li se va impune regimul de autoizolare la domiciliu. Lista intră în vigoare luni, 28 septembrie.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Ministerul Sănătății (MSMPS) a aprobat astăzi, după actualizare, „Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova” ce va intra în vigoare de luni, 28 septembrie.

Pe listă sunt trecute 62 de state, printre care România, Ucraina, Rusia, Spania, Statele Unite ale Americii, Franța, Portugalia. Tuturor persoanelor care intră în Republica Moldova venind din cele 62 de state li se va impune regimul de autoizolare la domiciliu.

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaLista țărilor pentru cetățenii cărora Republica Moldova impune regimul de autoizolare
Autoizolare în Moldova pentru cei care vin din 62 de țări  - Sputnik Moldova
Lista țărilor pentru cetățenii cărora Republica Moldova impune regimul de autoizolare

Ministerul Sănătății actualizează respectiva listă o dată la 14 zile, în ziua de vineri. Lista aprobată vineri intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Țările ce rămân închise pentru moldoveni - actualizări

Indicatorul pentru includerea pe listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor din acestea în Republica Moldova îl reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori.

Obligatoriu, la intrarea în Republica Moldova, persoanele ce vin din respectivele țări completează fișa epidemiologică. 

Menționăm că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat astăzi, pe site-ul său, informația privind accesul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul altor state în contextul pandemiei cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0