Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Antibiotic natural revoluționar descoperit în Rusia - detalii

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaСотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото
Сотрудник научно-исследовательской лаборатории готовит препарат, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Tiumen au găsit un antibiotic natural universal care depășește rezistența agenților patogeni la medicamente. Textul cercetării a fost publicat în revista Applied Biochemistry and Microbiology.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Savanții susțin că antibioticul natural revoluționar va ajuta la combaterea eficientă a celor mai multe boli infecțioase la oameni și animale, cauzate de bacterii și ciuperci, informează RIA Novosti.

Viorel Prisăcaru - Sputnik Moldova
Îngrijorător! În ultimii 30 de ani nu a fost inventat niciun antibiotic nou

Articolul menționează că una dintre sarcinile farmacologiei este de a găsi antibiotice naturale care să poată lupta împotriva microorganismelor cu rezistență multimedicală (MDR) sau absolută (extremă rezistentă la medicamente, XDR) la antibiotice disponibile pe piață.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Tiumen au fost primii din lume care au demonstrat capacitatea unică a peptidei emericilipsină A, izolată din ciuperca micelială alcalofilă Emericellopsis alkalina. Potrivit experților, substanța suprimă capacitatea bacteriilor de a forma biofilme, făcând să dispară rezistența acestor agenți patogeni la antibiotice.

După cum au explicat autorii lucrării, principala caracteristică terapeutică a substanței studiate este universalitatea efectului. Nu numai formele de bacterii MDR și XDR sunt lipsite de apărare împotriva emericilipsinei A, ci și practic a oricăror eucariote patogene, de exemplu, ciuperci miceliale și drojdie.

"Emericilipsina A acționează asupra eucariotelor și procariotelor prin diferite mecanisme moleculare. Eucariotele - ciuperci și celule tumorale - mor din cauza distrugerii membranei lor celulare de către peptidă, iar virulența procariotelor este suprimată prin prevenirea formării biofilmelor", a declarat principalul cercetător al laboratorului de rezistență antimicrobiană X - BIO de la Universitatea de Stat din Tiumen, Evgheni Rogojin.

După cum au remarcat oamenii de știință, printre patologiile pe care emericilipsina A le va combarte se numără și tumorile, precum și tot felul de infecții bacteriene și fungice.

Léky - Sputnik Moldova
De ce nu ne vindecăm cu antibiotice la unele infecții: Explicația unui renumit profesor

Potrivit specialiștilor Universității de Stat din Tiumen, Emericilipsina A promite atât ca agent terapeutic independent, cât și ca element al preparatelor complexe. Terapia poate fi efectuată fie prin injecții, fie local - prin tratamentul direct al țesutului afectat.

Studiul a fost realizat în strânsă colaborare cu colegii de la Institutul de Cercetare pentru descoperirea de noi antibiotice numite după V.I. G.F. Gause, Institutul Central de Cercetare a Epidemiologiei din Rospotrebnadzor și Institutul de Chimie Bioorganică. M.M. Șemiakin și Iu.A. Ovcinnikov al AȘR.

În viitor, echipa de oameni de știință intenționează să treacă de la lucrul cu modele celulare la testarea de laborator a medicamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0