Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tratamentul COVID-19: La ce metode recurg unii pacienți

© Sputnik / OsmatescoVeronica Trofimov
Veronica Trofimov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unii pacienți infectați cu COVID-19 nu respectă tratamentul prescris de specialiști, considerând că acesta nu este unul eficient. Despre acest lucru a vorbit în cadrul emisiunii "ATITUDINI" medical de familie, Veronica Trofimov.
Tratamentul COVID-19: La ce metode recurg unii pacienți

Potrivit specialistului, unii pacienți care se tratează de coronavirus la domiciliu practică automedicația. Aceștia consideră într-un fel sau altul că tratamentul prescris de medicul lor de familie nu-i va ajuta să scape de infecție și adesea nu țin cont de recomandările specialistului.

"Unele persoane nu respectă indicațiile noastre. Aceștia reproșează: "Ce tratament este acesta dacă prescrieți paracetamol, să beau cât mai multe lichide și vitamina C? Cu asta n-o să mă tratez!", a relatat medical de familie.

Tatiana Zatâc - Sputnik Moldova
Tratamentul copiilor și femeilor însărcinate, infectați cu COVID-19: Schimbări în Protocol
Veronica Trofimov spune că această categorie de pacienți cere sfaturi pe rețelele de socializare și se merg să-și cumpere antibiotice din farmacie – lucru total greșit, afirmă specialistul.

"Este greu de explicat că pe lângă faptul că îi "otrăvește virusul", se mai otrăvesc și cu antibiotice. Acestea slăbesc organismul și imunitatea, însă mulți nu înțeleg", a subliniat ea.

Medicul de familie le recomandă pacienților să se abțină de la metodele de autotratament și să respecte cu strictețe indicațiile medicului și cele din Protocolul provizoriu COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0