Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tratamentul copiilor și femeilor însărcinate, infectați cu COVID-19: Schimbări în Protocol

© Sputnik / Rodion ProcaTatiana Zatâc
Tatiana Zatâc - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a modificat Protocolul provizoriu COVID-19 în conformitate cu noile recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății. Iată care sunt noile prevederi de depistare și tratare a bolnavilor de COVID-19 în cazul copiilor și femeilor însărcinate.
Tratarea copiilor și femeilor însărcinate infectați cu COVID-19: Schimbări în Protocol

Protocolul provizoriu COVID-19 include noi reguli cu privire la testare, internare, tratament, externare și reabilitare post COVID-19. Schimbările îi vizează pe bolnavii asimptomatici, cei cu forme ușoare și medii ale bolii, copiii mai mari de 7 ani și pacienții non-covid care necesită spitalizare. De asemenea, din protocol au fost excluse preparatele care s-au dovedit a fi ineficiente în combaterea infecției.

O schimbare importantă ține de tratamentul copiilor de până la 7 ani, precum și a celor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19
"Prevederile protocolului stabilesc că un criteriu important de externare a copiilor până la vârsta de 7 ani, care se tratează în spitale, este testarea obligatorie la COVID. Externarea din spital are loc doar în cazul în care rezultatul este negativ. Copiii de la 7 la 18 ani pot urma tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, cu excepția cazurilor când copiii au anumite maladii cronice ce reprezintă risc de agravare a stării de sănătate. Este vorba despre problemele cardiovasculare, diabet zaharat, oncologie, hepatite, boli cornice pulmonare – tot ce poate prezenta un risc de agravare este o indicație certă pentru internarea acestor copii", a explicat în studioul Sputnik Moldova Tatiana Zatîc, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Primare, Urgente și Comunitare.

Potrivit ei, Protocolul mai prevede și modificări în tratamentul femeilor însărcinate. Astfel, dacă gravida dezvoltă o formă ușoară a infecției de coronavirus aceasta urmează tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. În cazul în care femeia suferă de unele patologii cronice, aceasta este internată obligatoriu la spital.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0