Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contribuie la salvarea pacienților infectați cu COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariRuslan Baltaga
Ruslan Baltaga - Sputnik Moldova
Abonare
Campania socială "Țara are nevoie de Terapie Intensivă" este în plină desfășurare. Detalii despre activitățile din cadrul acestui  proiect am aflat de la medicul, profesorul universitar și președintele Fundației Medicale "Valeriu Ghereg", Ruslan Baltaga.
Contribuie la salvarea pacienților infectați cu COVID-19

Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" din țara noastră a inițiat campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă", adresându-se cu apelul de a susține fortificarea capacităților serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) pentru tratamentul pacienților critici cu COVID-19, dar și pentru a proteja personalul medical, fără de care pacienții nu vor putea fi tratați.

Proiectul de fapt a avut mai multe obiective, iar unele dintre ele deja au fost realizate, spune Ruslan Baltaga.

"În primul rând, ne-am propus  să sporim capacitatea de protecție a personalului din serviciul reanimare, acolo unde sunt pacienții în stare gravă. În acest sens au fost efectuate mai multe acțiuni printre care și procurarea unui echipament special în procesul intubării. În prezent, în jur de 30 de astfel de echipamente sunt disponibile în spitalele din țară", a menționat profesorul universitar.

Totodată, pentru a reduce riscul de infectare a membrilor familiilor lucrătorilor medicali a fost realizată acțiunea de cazare a personalului medical la un centru de plasament, situat lângă Institutul de Medicină Urgentă. În același timp, în cadrul campaniei a fost inițiată o transportarea lucrătorilor medicali la serviciu, întrucât unii locuiau înafara orașului, iar deplasarea cu transportul public era practic imposibilă.

Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Secțiile de terapie intentinsivă din țară vor fi modernizate
"Grație donațiilor oferite de partenerii Fundației, de oamenii de afaceri, de organizațiile neguvernamentale și de persoanele fizice, lucrătorii medicali își pot desfășura activitatea în condiții mai bune în această perioadă dificilă", a remarcat medicul.

Cei care doresc să ajute personalul medical și să participe în campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă" o pot face accesând site-ul oficial viamed.md.

Amintim că lansarea acestui proiect a avut loc în luna aprilie curent. Despre alte rezultate și inițiative din cadrul acestei campanii aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0