Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Câți oameni ar putea avea imunitate la COVID-19 - studiu

© Sputnik / Alexeï Maïchev / Accesați arhiva multimediaDépistage de Covid-19 (archive photo)
Dépistage de Covid-19 (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Ponderea populației care poate avea imunitate preexistentă la noul coronavirus ar putea ajunge la 50%, potrivit rezultatelor unui studiu recent. Acest lucru s-ar datora virusurilor care provoacă o simplă răceală.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik, Doina Crainik. Între 20 și 50% din populație are reactivitate preexistentă la SARS-CoV-2, confirmă autorii unui studiu publicat în British Medical Journal.

Eprubetă, test COVID-19 - Sputnik Moldova
De ce fac tinerii forme grave de COVID-19? Explicația unui medic

Experții au descoperit că jumătate dintre probele de sânge prelevate în Statele Unite între 2015 și 2018 conțin celule T reactive la SARS-CoV-2. Într-un studiu similar, reactivitatea sistemului imunitar a fost descoperită la două din 10 persoane din Olanda care nu contractaseră niciodată coronavirusul.

În Germania, celulele T au fost găsite la o treime dintre donatorii sănătoși seronegativi la infecţia cu SARS-CoV-2 (23 din 68). Prezența imunității la coronavirus, care nu este cauzată de coronavirus, a fost identificată și în Singapore, Marea Britanie și Suedia, potrivit studiului, citat de Sputnik France

„Ipoteza noastră a fost că acestea sunt coronavirusurile de «răceală obișnuită», deoarece acestea sunt strâns legate”, a spus Daniela Weiskopf, autorul principal al unei lucrări în Science. „Am arătat că este vorba de o adevărată memorie imunitară și că este parțial derivată din virușii de răceală”, a adăugat cercetătoarea.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Rusia
Când vaccinarea anti-COVID-19 este contraindicată: Ce spun oamenii de știință ruși

În mod separat, cercetătorii din Singapore au ajuns la concluzii similare cu privire la rolul coronavirusurilor de răceală comună, dar au observat că o parte din reactivitatea celulelor T ar putea proveni și de la alte coronavirusuri necunoscute, chiar de origine animală.

Anticorpii împotriva SARS-CoV ar putea fi detectați în doi până la trei ani de la infectare, se precizează în studiul din Singapore. În acest caz, memoria specifică a celulelor T a fost dovedită la 11 ani de la contaminare.

În plus, persoanele care au fost infectate cu SARS acum 17 ani s-au dovedit a fi capabile să răspundă nu numai la SARS-CoV-1, ci și la coronavirusul SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0