Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Când vaccinarea anti-COVID-19 este contraindicată: Ce spun oamenii de știință ruși

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință ruși sunt de părere că vaccinarea împotriva coronavirusului este contraindicată doar în cazul persoanelor cu imunodeficiențe primare.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Restricțiile privind vaccinarea împotriva COVID-19 se referă la grupurilor mici cu imunodeficiențe primare (PID), a declarat academicianul din cadrul Academiei de Științe din Rusia, șeful Departamentului de Imunologie Clinică și Alergologie de la Universitatea Secenov, Alexandr Karaulov, informează RIA Novosti.

"Bolile autoimune, reumatologice și chiar oncologice nu vor fi o contraindicație", a subliniat el într-un interviu acordat RT.

Răspunzând la o întrebare despre compatibilitatea vaccinurilor împotriva gripei și împotriva coronavirusului, omul de știință a sfătuit ca vaccinarea împotriva gripei să fie făcută deja acum.

Международный аэропорт в Афинах  - Sputnik Moldova
Societate
Noi restricții impuse de autoritățile din Atena din cauza COVID-19 - detalii

”Pentru că după patru săptămâni se va putea vaccina și împotriva COVID-19. Vaccinul nostru (”Sputnik V”. - Ed.) implică două injecții cu o diferență de douăzeci și una de zile. De asemenea, vaccinul pneumococic, dacă este cineva din acest grup de risc, se poate vaccina deja astăzi”, - a spus specialistul.

Karaulov a menționat că există o dezbatere în comunitatea științifică despre perioada de valabilitate a vaccinului COVID-19. În același timp, vaccinul rus „Sputnik V” va face posibilă determinarea criteriilor rezonabile pentru vaccinarea viitoare și grupurile de risc.

Primul vaccin din lume împotriva coronavirusului "Sputnik V" Rusia l-a înregistrat în luna august. A fost dezvoltat de Centrul Gamalei și este produs împreună cu Fondul de investiții directe din Rusia.

Российская зарегистрированная вакцина от COVID-19 - Sputnik Moldova
Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici
Vaccinarea în masă va începe odată cu creșterea producției medicamentului și cu acumularea datelor din studiile post-comercializare.

În paralel, încă patru vaccinuri sunt testate în Rusia: cel dezvoltat de Centrul ”Vector”, Institutul Ciumakov, Sinopharm-ul chinezesc și cel anglo-suedez AstraZeneca.

Pe resursa de internet propid.ru puteți citi despre primele semne de imunodeficiență la copii și adulți, unde să mergeți, și cum să obțineți medicamentele necesare.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0