Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creația de limbă rusă a Georgetei Voinovan

© Sputnik / OsmatescoGeorgeta Voinovan
Georgeta Voinovan - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldov,a cantautoarea Georgeta Voinovan a vorbit despre creațiile muzicale compuse de ea în limba rusă. Iată ce ne-a dezvăluit interpreta.
Creația Georgetei Voinovan în Rusia: Colaborarea cu Jasmin

Creațiile în limba rusă prezintă un capitol aparte în activitatea Georgetei Voinovan. Interpreta a mărturisit că versurile scrise în limba rusă au o semnificație aparte în cariera ei profesională, acestea fiind alcătuite cu ocazii speciale.

"Eu cunosc bine limba rusă și în adolescență scriam multe versuri în această limbă. Cumva toate versurile scrise în limba rusă sunt mai deosebite, sunt profunde și ascund un mesaj filosofic. Recunosc că noi artiștii avem undeva acel sentiment de neîncredere sau rușine de a promova piesele în limba rusă. Însă nu este corect să fim privați pe nemeritate de amintirile noastre, de lucrurile care ne-au format, care ne sunt dragi și fac parte din viața noastră", a afirmat interlocutoarea.

Anișoara Bragari-Moroșanu - Sputnik Moldova
Lansare exclusivă la Sputnik: Piesa "Cocorii", interpretată în limba de stat - Video
Mai mult, Georgeta Voinovan spune că este nespus de bucuroasă de faptul că tinerii interpreți din Republica Moldova, precum Ionel Istrati, Natalia Gordienco, Olia Tira și alții au în repertoriul lor piese deosebite în limba rusă, astfel promovând și contribuind la dezvoltarea culturii.

Interpreta a împărtășit că multe dintre piesele pe care le-a scris în limba rusă au fost create cu gândul de a le oferi interpreților din Rusia. Georgeta Voinovan recunoaște că este destul de complicat să fii remarcat de artiștii din străinătate, însă creația ei a reușit să fie observată chiar de către cunoscuta interpretă Jasmin.

Cum a ajuns Georgeta Voinovan să colaboreze cu interpreta din Rusia și când ar putea fi lansată piesa semnată de îndrăgita moldoveancă - aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0