Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lansare exclusivă la Sputnik: Piesa "Cocorii", interpretată în limba de stat - Video

© Photo : V. Buju / captură ecranAnișoara Bragari-Moroșanu
Anișoara Bragari-Moroșanu - Sputnik Moldova
Abonare
O premieră inedită pentru Republica Moldova. Renumita piesă Cocorii va răsuna de astăzi și în limba de stat a țării. Lansarea oficială a avut loc în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", în ajunul zilei de 9 mai.
Lansare exclusivă la Sputnik: Piesa "Cocorii", interpretată în limba de stat - Video

În ajunul sărbătorii - 75 de ani de la Marea Victorie, talentata Anișoara Brăgari-Moroșanu a lansat videoclipul pentru renumita piesă "Cocorii", pe care a interpretat-o în limba de stat. Filmările au avut loc la Complexul Memorial din Șerpeni.

Sensibilitatea cu care interpretează această piesă "un copil" al timpurilor pașnice, demult trecute de focul războiului, poate atinge strunele sensibile ale sufletului fiecărui ascultător.

"Mă bucur și sunt mândră că interpretez anume eu această piesă. Îmi transmite emoții foarte puternice. Sunt sigură că este o piesă educativă pentru tânăra generație. Piesa ne amintește că s-a vărsat mult sânge în trecut pentru pacea pe care o avem astăzi", a declarat pentru Sputnik Anișoara Brăgari-Moroșanu.

Tânăra interpretă spune că în spatele acestei lansări sunt ore întregi de muncă, iar faptul că i-a reușit să cânte această piesă asemenea unui interpret care cunoaște valoarea acelor timpuri, se datorează în primul rând mentorului și producătorului ei Vasile Moroșanu.

Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Aniversați de Ziua Victoriei: Veteranii războiului mondial, aproape de centenar - Audio
"Îi mulțumesc și mă închin până la pământ pentru munca pe care a depus-o pentru ca această piesă să ajungă la inimile ascultătorilor", a subliniat tânăra.

La rândul său, producătorul Vasile Moroșanu ne-a mărturisit că această piesă are un viitor promițător și deja a câștigat primul său premiu la un festival online de talie internațională. Piesa interpretei din Moldova s-a plasat pe locul I, iar în data de 9 mai va fi difuzată pe panoul mare, în Piața din Lisabona, Portugalia.

"Aseară am fost telefonat și am primit această veste îmbucurătoare. Acesta este primul câștig", a dezvăluit Vasile Moroșanu.
De menționat că originalul celebrei piese a fost semnat de compozitorul Yan Frenkeli, iar versurile îi aparțin lui Rasul Gamzatov. Poetul daghestanez a scris versurile în limba avară, inspirat de povestea despre cocorii pe care i-a făcut din hârtie o fetiță din Japonia, pe nume Sadako Sasaki, pentru a se salva de moarte după bombardamentul atomic din Hiroshima și Nagasaki.
Piesa a fost interpretată și în limba rusă de către vestitul cântăreț și actor de cinema Marc Bernes. Piesa "Журавли" a fost înregistrată în studio dintr-o singură suflare. Peste câteva zile, interpretul rus s-a stins din viață. Marc Bernes știa că aceasta va fi ultima piesă pe care o interpretează.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0