Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinia lui Igor Dodon despre posibilitatea unirii cu România

© Sputnik / Mihai CarausИнаугурация спортивной арены Ла Извор
Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și-a exprimat părerea pe tema unirii cu România, răspunzând la întrebarea unui cetățean, în cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde”. „Unire n-o să fie. Liniștiți-vă. Vouă vă trebuie probleme pe capul vostru?”, a spus președintele.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Președintele Igor Dodon a fost întrebat prin internet de un cetățean dacă-și propune „să armonizeze” cele două maluri ale Prutului, la fel cum vorbește despre „armonizarea malurilor Nistrului” și dacă ar accepta să aibă un consilier din România. 

Монета номиналом один рубль. - Sputnik Moldova
Societate
De ce cursul rublei rusești este atât de mic în Moldova

Răpunzând la această întrebare în emisiunea sa online „Președintele răspunde”, Igor Dodon a menționat că armonizarea legislației fiscale cu malul stâng al Nistrului va fi dificilă, dar poate fi efectuată în câțiva ani, manifestându-se „voință politică”. 

Șeful statului a spus că n-ar angaja consilieri din România, precum au procedat alți președinți moldoveni, deoarece există „mulți băieți deștepți” la Chișinău.

Cât privește „armonizarea malurilor Prutului”, Igor Dodon a răspuns că acest lucru va fi realizat în conformitate cu directivele UE, dar că nu poate fi vorba de unirea Republicii Moldova cu România.   

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
VIDEO - În ce situație Dodon va scoate oamenii în stradă

„Unire n-o să fie. Liniștiți-vă. N-o sa fie niciun fel de unire. Nici vouă asta nu vă trebuie (cetățenilor din România – n.red.). Vouă vă trebuie probleme pe capul vostru?” , a întrebat retoric Igor Dodon.

„Unire n-o să fie. Suntem țări separate, vecine. Vă stimăm. Sunteți frați - un pahar de vin, de țuică…Veniți în musaferie, dar niciun fel de unire n-o să fie”, a adăugat președintele Dodon.

Igor Dodon a vorbit despre „armonizarea în conformitate cu directivele UE” ca despre un fapt pozitiv pentru Republica Moldova, cu efecte benefice pentru  investiții și comerț, dezvoltarea economiei în general.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0