Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

VIDEO - În ce situație Dodon va scoate oamenii în stradă

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon spune că nu-și dorește o destabilizare a situației politice în țară și că nu va scoate oamenii în stradă, indiferent de rezultatul alegerilor. Și totuși, iată în ce caz acest lucru ar putea să se întâmple.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unui nou episod ”Președintele răspunde” că nu va îndemna niciodată la destabilizarea situației din țară, indiferent de rezultatele alegerilor. Cu toate acestea, el a precizat că există un motiv pentru care ar putea scoate lumea în stradă.

”Indiferent de rezultat, noi nou vom chema oamenii în stradă și nu vom scoate oameni la proteste. Doar într-un singur caz am putea să-i scoatem - pentru a apăra victoria președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Dacă o să vedem că oponenții vor încerca să destabilizeze situația după alegerile prezidențiale, evident că cei care ne susțin pe noi, vor spune: dar noi ce facem?”, a declarat președintele Dodon.

Șeful statului l-a citat în acest sens pe Vladimir Lenin, care spunea că este important să învingi, dar mai important este să-ți menții victoria.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Societate
Scutiți de carantină: Observatorii la alegeri și jurnaliștii străini nu vor sta în izolare

”Evident că noi vom face tot posibilul pentru ca să apărăm victoria din acest scrutin, dar eu sunt categoric împotriva destabilizării”, a subliniat Dodon.

Președintele a mai declarat că nu va cere să fie amânate alegerile președintelui în contextul situației legate de răspândirea COVID-19. Alegerile prezidențiale din Republica Moldova urmează să aibă loc în data de 1 noiembrie 2020.

Amintim că anterior Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă care are misiunea de a colecta semnături în favoarea lui Igor Dodon pentru un nou mandat de președinte. 

Alți trei concurenți au prezentat deja la CEC listele de subscripție cu semnături și au fost înregistrați oficial în cursa pentru fotoliul de șef de stat. Este vorba despre Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Renato Usatîi din partea formațiunii „Partidul Nostru” și Tudor Deliu - candidatul PLDM. În privința candidatului PRO Moldova Andrian Candu CEC se va pronunța astăzi. Ieri la CEC au avut loc lungi dezbateri, după ce au fost descoperite mai multe date false în listele de subscripție. 

Fotoliul de președinte mai este râvnit de Maia Sandu din partea PAS, Dorin Chirtoacă - mișcarea politică „Unirea”, Violeta Ivanov - Partidul „Șor”, Octavian Țîcu din partea PUN, Serghei Toma - Partidul Oamenilor Muncii, Alexandr Kalinin, Ion Costaș și Constantin Oboroc - candidați independenți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0