Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Vinului 2020 ține cont de COVID-19: Cum va avea loc sărbătoarea - Video 

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Națională a Vinului 2019
Ziua Națională a Vinului 2019  - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza COVID-19, Ziua Națională a Vinului devine un eveniment mai mult virtual în 2020. Online se va desfășura și o degustare de vinuri. Organizatorii au oferit detalii despre scenariul sărbătorii, ajunsă la cea de-a 19-a ediție.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Ediția din 2020 a Zilei Naționale a Vinului este organizată cu luarea în considerare a normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou și se va desfășura mai mult în mediul virtual, potrivit organizatorilor.

La Chișinău a demarat sărbătoarea Ziua Națională a Vinului - Sputnik Moldova
Video
La Chișinău a demarat sărbătoarea Ziua Națională a Vinului

Sărbătoarea, cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, aflată la cea de-a 19-a ediție în acest an, va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie.

Spre deosebire de anii trecuți, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standuri ale producătorilor vinicoli.

În anii trecuți, Ziua Vinului aduna peste 100 de mii de moldoveni și mii de turiști străini.

„Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul virtual, vom face o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani”, se arată într-o notă informativă a organizatorilor remisă presei.

Toți cei interesați de eveniment sunt îndemnați să urmărească pagina wineday.wineofmoldova.com și paginile de Facebook și Instagram „Wine of Moldova”.

 Camere de supraveghere video trafic auto  - Sputnik Moldova
Societate
Câte victime a făcut pe șosele Ziua Vinului – constatările Poliției

Ziua Națională a Vinului va fi organizată în 2020 după un program tematic care va include:

- Ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului care va cuprinde tradiționala decernare a medaliilor de recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;

- Expoziție - retrospectivă ce va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani;

- Expoziție ale etichetelor pentru sticlele de vin; Programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, cât și la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice;

- Programe speciale la toate vinăriile din țară, care își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

Totodată, Ziua Vinului va continua să fie marcată și peste hotarele țării. Jurnaliști specializați în domeniul vitivinicol vor participa la o degustare online a Vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă specifice sărbătorii.

Ediția din 2020 a Zilei Naționale a Vinului „este ocazia de a ne reaminti legendele noastre, de a sărbători succesele, de a cunoaște personalitățile din lumea vinului, de a-i premia pe cei mai buni, de a degusta împreună o diversitate mare de vinuri care poartă amprenta „terroir”-ului local și de a deveni ambasadori ai Vinului Moldovei”, spun organizatorii.

„Eu deVIN sărbătoare” se dorește a fi „un apel la solidaritate cu filiera vitivinicolă”.

Ziua Națională a Vinului este principala sărbătoare națională dedicată patrimoniului vitivinicol și Vinului Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0