Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Riscă să fie demise: Iată ce au pățit două funcționare

© Photo : Autoritatea Națională de IntegritateAutoritatea Națională de Integritate
Autoritatea Națională de Integritate - Sputnik Moldova
Abonare
O șefă de direcție din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcție pentru că au deținut în același timp două funcții publice.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni ar putea să-și piardă locul de muncă după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat că a fost încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Exclusiv: șefa Direcției Generale Educație, Rodica Guțu, somată să plece din funcție

Inspectorul de integritate a stabilit că, în perioada februarie-mai 2020, ea a deținut simultan două funcții publice - de consilier și de șefă a Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

O situație similară a fost constatată și în cazul secretarei Consiliului local Pruteni din raionul Fălești. În perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat în același timp funcția de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. 

De asemenea, în perioada noiembrie 2019 - martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a consiliului comunal Pruteni, a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești. 

Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Politică
Munteanu sare în apărarea lui Poiată, care a fost apostrofat de șefă

Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflându-se în funcții publice, au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților prin faptul că, având la dispoziție termenii legali prevăzuți de legislație, nu și-au soluționat stările de incompatibilitate în care s-au aflat. Acum ele riscă să-și piardă ambele funcții. 

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive, cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0