Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: șefa Direcției Generale Educație, Rodica Guțu, somată să plece din funcție

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a decis s-o mustreze pe șefa Direcției Generale Educație a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu.
Exclusiv: șefa Direcției Generale Educație, Rodica Guțu, somată să plece din funcție

Motivul este plecarea acesteia, împreună cu mai mulți manageri ai instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, într-o călătorie peste hotare.

Potrivit primarului general al Capitalei, perioada aleasă pentru călătorie nu este oportună. Mai mult, primarul Capitalei, Ion Ceban, se pare că nu se va mulțumi doar cu o sancțiune disciplinară, ci o somează să plece de bună voie din această funcție. Ceban a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că șefa Direcției Generale Educație a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu, nu ar fi gestionat corect domeniu, în special, în ceea ce ține de taxele percepute în grădinițe și școli, dar și de alimentarea copiilor.

”Doamna, în plin sezon, a plecat cu 40 de manageri să se plimbe. Dacă vreți părerea mea, eu cred că trebuie să plece de bună voie. Doamna trebuie să plece, mai ales pentru ceea ce se întâmplă în achizițiile publice, în special, alimentarea, pentru taxele care sunt percepute în grădinițe și școli”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Funcționara a fost rugată să prezinte astăzi explicații în scris, urmând ca administrația Primăriei să ia o decizie în privința sancțiunii care îi va fi aplicată.

Fluxul de știri
0