Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Munteanu sare în apărarea lui Poiată, care a fost apostrofat de șefă

© Sputnik / Мирослав РотарьВалериу Мунтяну
Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru al Mediului, liberalul Valeriu Munteanu, a sărit în apărarea colegului său de partid, Oleg Poiată, pe care primarul interimar Silvia Radu l-a dat astăzi afară din sală, în timpul ședinței operativă a Primăriei

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Șeful Direcției transport a primăriei Chișinău a simțit azi pe propria piele cât de aprigă este noua șefă a administrației Capitalei, însă în apărarea acestuia a sărit colegul său, Valeriu Munteanu. Ce-i drept, nu momentan ci mult mai târziu și pe o rețea de socializare.

Munteanu a scris pe pagina sa de Facebook că Silvia Radu „încurcă administrarea unei afaceri private cu treburile publice".

Acesta a admonestat-o, deloc elegant, pe primărița interimară: „Șefă" o să fiți atunci când o să vă aleagă locuitorii municipiului Chișinău în funcția de primar general, până atunci sunteți o impostoare ordinară, instalată acolo ilegal și protejată de Partidul Democrat".

În opinia lui Munteanu, „nici un primar ales nu poate să-și trateze astfel subalternii, care sunt funcționari publici și se supun în primul rând legii și mai apoi indicațiilor superiorilor".

Liberalul i-a recomandat lui Radu „să citească (și dacă este posibil, chiar să studieze) toate legile din domeniul APC și APL" pentru a înțelege „cât de mică este".

Amintim că luni, la ședința Primăriei, a avut loc un schimb dur de replici între șeful Direcției generale transport și căi de comunicații, Oleg Poiată și primarul interimar Silvia Radu. Poiată i-a reproșat interimarei că nu le permite subalternilor să-și spună punctul de vedere. Radu i-a cerut lui Poiată să părăsească sala cu replica: „Eu sunt șefa".

Fluxul de știri
0