Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția de Frontieră: Câte încălcări au fost înregistrate timp de o săptămână

© Photo : Poliția de FrontierăPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
În punctele de trecere ale frontierei au fost înregistrate mai multe încălcări timp de o săptămână. Printre acestea se numără încălcarea regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Timp de o săptămână la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au înregistrat 433 de evenimente cu documentarea a 453 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: La ce metode recurg moldovenii pentru a nu fi plasați în carantină

Este vorba de 74 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; 13 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; 335 de contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională; 10 cazuri de trafic ilicit de bunuri; o intervenție transfrontalieră SMURD.

Au fost declanșate 109 consemne, dintre care două consemne pe Interpol și 107 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Timp de o săptămână 47 de cetăţeni străini, dar și 39 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 338 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 310 400 și încasarea amenzilor de 139 925 lei.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
A sfidat legea: Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina unui bărbat din Ocnița

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 97 600 traversări, mai multe treceri fiind pe sensul de ieșire din țară – 50 897 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 29 314 de traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 54% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore (13.09.2020), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 14 376 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 489 traversări persoane, dintre care 3 773 treceri la frontiera moldo-română, 1 059 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 657 treceri a frontierei aeriene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0