Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Luptătorul Alexandr Romanov, despre debutul la UFC și remunerarea luptătorilor

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Romanov
Alexandru Romanov - Sputnik Moldova
Abonare
Moldoveanul Alexandr Romanov a avut un debut nemaipomenit la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente - Ultimate Fighting Championship, cea mai mare promoție de arte marțiale mixte.
Interviu cu Alexandr Romanov, despre debutul la UFC și remunerarea luptătorilor

Alexandr Romanov ne duce faima tocmai în America. Luptătorul moldovean a participat în acest weekend la turneul din Las Vegas, unde l-a învins pe reprezentantul insulei Guam, Roque Martinez, în categoria grea.

Într-un interviu acordat anterior pentru Sputnik Moldova Alexandr Romanov a dezvăluit că își dorește nespus de mult acest câștig, care-i va deschide noi oportunități în cariera sportivă.

"A fost un vis din copilărie pe care am încercat să-l realizez pe parcursul a zeci de ani. Nu voi lăsa mâinele în jos. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom duce faima țării astfel ca să ne cunoască toată lumea", a declarat luptătorul.

Cât privește debutul său în UFC, care a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei COVID-19, Alexandr Romanov a spus că această situație l-a afectat atât emoțional, cât și financiar.

Ion Cutelaba și Glover Teixeira - Sputnik Moldova
Sport
Luptătorii moldoveni revin în forță în această toamnă

Potrivit lui, pentru participarea în cadrul competițiilor de anvergură, care nu sunt organziate atât de frecvent, contractul este de aproxiamtiv 10 mii de dolari. 30 procente sunt distribuite pentru achitarea taxelor, iar 20-30 la sută le revin în calitate de comision managerilor care organziează competiția. Astfel, unui lupător îi revine aproximativ cinci mii de dolari.

De menționat este că Romanov a disputat 11 partide în octagon la turneele Eagles Fighting Championiship, organizate la Chișinău, toate fiind câştigate înainte de termen.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0