Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Important pentru moldovenii ce muncesc în Rusia: Impozitul pe venit va fi achitat în avans

© Photo : Guilherme Cunha on UnsplashРабочие на строящемся объекте
Рабочие на строящемся объекте - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a propus o nouă modalitate de plată a impozitelor pentru străinii care merg să muncească în Rusia: achitarea în avans a impozitelor.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Acest lucru este prevăzut în concepția noului proiect de lege privind muncitorii imigranți, elaborat de MAI al Federației Ruse, anunță RIA Novosti.

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Fiscul avertizează: Au rămas puține zile în care mai puteți face acest lucru
Anterior șeful Direcției Centrale pentru Problemele Imigranților din cadrul MAI, Valentina Kozakova, a anunțat că concepția noii legii federale, care reglementează modalitatea de obținere a cetățeniei și angajarea la lucru a muncitorilor imigranți, este deja elaborată și se află la etapa discuțiilor. Ea a spus că legea ar putea fi pusă în aplicare deja în anul 2021.

Potrivit documentului, indiferent de modalitatea prin care au intrat în Rusia, vor fi în drept să muncească în această țară în baza patentelor electronice fiind angajați atât de persoane juridice și de antreprenorii individuali, cât și de persoane fizice, cu condiția să plătească impozitul pe venit pentru persoanele fizice în forma unei plăți fixe efectuate în avans. La rândul lor, angajatorii vor fi în drept să-i angajeze pe cetățenii străini cu condiția ca să-i includă pe aceștia în registrul angajatorilor care angajează forță de muncă de peste hotare.    

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Politică
Modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, votată în prima lectură
Proiectul de lege prevede că angajatorul urmează să indice în acest registru electronic condițiile în care muncitorul străin este angajat: mărimea salariului, care trebuie să corespundă salariului mediu din respectiva regiune pentru respectiva categorie salarială. Totodată, angajatorul va indica că angajatul nu are amenzi neachitate pentru încălcarea legislației Federației Ruse.

În cazul neachitării în avans a impozitului pe venit, angajatului îi va fi expediată o înștiințare prin care i se va propune să efectueze această plată timp de 15 zile. Muncitorii imigranți care vor refuza să efectueze această plată vor ar putea să li se interzică să muncească în Rusia sau chiar să fie deportați.

Concepția noii legi federale mai prevede eliberarea unor carduri ID în car vor fi incluse datele personale aloe muncitorului imigrant, luare amprentelor digitale la intrarea lor în Federație Rusă și întocmirea unui registru al angajatorilor care angajează străini și nu respectă prevederile legale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0