Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiscul avertizează: Au rămas puține zile în care mai puteți face acest lucru

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta, data-limită pentru achitarea impozitelor pe bunurile imobiliare și funciar este 25 septembrie. Pentru întârziere, contribuabilii vor plăti o penalitate de 0,0355% din valoarea impozitului calculat pentru 2020.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar pot fi achitate până pe 25 septembrie, atenționează astăzi Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Банкноты номиналом 200 и 500 лей - Sputnik Moldova
Statul vrea să-ți dea bani și tu nici nu știi: Cât de simplu este să verifici acest lucru

În numerar, impozitele pot fi achitate la ghișeele băncilor și la oficiile „Poșta Moldovei”. De asemenea, plățile pentru impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar pot fi efectuate și online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și a portalului www.sfs.md.

Cetățenii care nu vor plăti aceste impozite până la data-limită de 25 septembrie, vor fi nevoiți să achite o penalitate. Pentru fiecare zi de întârziere, va fi percepută o penalitate de 0,0355% din cuantumul impozitului respectiv stabilit pentru anul 2020.

Serviciul Fiscal precizează că obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetăţeni, le revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL).

Cetățenii care au neclarități referitoare la impozite, pot contacta pentru informaţii suplimentare SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0