Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

China a donat 26 de laptopuri pentru instituțiile de învățământ din țara noastră - Detalii

© Pixabay / SplitShireНоутбук
Ноутбук - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Republicii Populare Chineze a donat 26 de computere pentru intituțiile de învățământ din țara noastră.

CHIȘINĂU, 14 sept - Sputnik. Ambasada Republicii Populare Chineze a făcut o donație de 26 de laptopuri cu soft licențiat, în cadrul campaniei „Donează un computer pentru educație”.

Calculatoarele au fost primite astăzi, 14 septembrie, de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La eveniment au participat ministrul Educației Igor Șarov și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong. În cadrul întrevederii, ministrul și-a manifestat recunoștința pentru suportul oferit de Guvernul chinez cetățenilor Republicii Moldova.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Suportul financiar unic de 900 de lei: Iată când îl vor primi pensionarii

„Apreciez că în aceste condiții dificile pentru toată lumea sunteți alături de noi cu această donație. Trebuie să menționez că ne-ați fost alături întotdeauna, începând de la încheierea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze, datorită căruia mai mulți tineri moldoveni au primit burse de studii. Nu putem uita nici de sprijinul pe care l-ați oferit la organizarea celor mai mari evenimente culturale din Republica Moldova. Vă spun un mare „mulțumesc” în numele ministerului pe care îl conduc, în numele guvernului și al cetățenilor, dar, în special, în numele elevilor care vor beneficia de ele” a subliniat Igor Șarov.

De cealaltă parte, ambasadorul chinez și-a manifestat deschiderea pentru continuitatea cooperării bilaterale între cele două state, îndeosebi în această perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Chinei, Wu Qian - Sputnik Moldova
China a declarat SUA drept principala amenințare la adresa ordinii mondiale

„Republica Populară Chineză și Republica Moldova au avut întotdeauna o colaborare prietenoasă. Știm că studiul la distanță este esențial în aceste timpuri, de aceea Ambasada Chinei îi sprijină pe cei care au nevoie. Prin această contribuție, dorim să asigurăm măcar o clasă de elevi cu acces la studii online”, a declarat Zhang Yinghong.

Aceste 26 de laptopuri vor fi distribuite în instituțiile de învățământ printr-o hotărâre de Guvern împreună cu alte donații realizate în această perioadă de către partenerii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0