Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

China a declarat SUA drept principala amenințare la adresa ordinii mondiale

© AP Photo / Andy WongPurtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Chinei, Wu Qian
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Chinei, Wu Qian - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialul chinez a precizat că în ultimii 20 de ani, Statele Unite au declanșat în mod ilegal războaie în Irak, Siria și Libia. Acțiunile agresive ale Washingtonului au provocat moartea a peste 800 de mii de oameni.

CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Beijingul cons în ultimii 20 de ani, Statele Unite au declanșat în mod ilegal războaie în Irak, Siria și Libia. Acțiunile agresive ale Washingtonului au provocat moartea a peste 800 de mii de oameniideră că principala amenințare la adresa ordinii internaționale vine de la Washington, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, informează RIA Novosti.

Astfel, oficialul cinez a comentat raportul Pentagonului pentru Congresul SUA privind evoluțiile și obiectivele militare ale Chinei.

”Experiența anilor precedenți arată că Statele Unite sunt instigatorul dezordinilor regionale, care încalcă ordinea internațională și care amenință pacea mondială”, a spus Qian.

El a reamintit că, în ultimii 20 de ani, Statele Unite au declanșat în mod ilegal războaie în Irak, Siria și Libia. Acțiunile agresive ale Washingtonului au provocat moartea a peste 800 de mii de oameni, zeci de milioane fiind determinați să devină refugiați, a spus Qian.

Доллары - Sputnik Moldova
Măsuri excepționale: Rusia și China au întors spatele dolarului

Un purtător de cuvânt al departamentului de apărare chinez a numit raportul Pentagonului încă o dovadă că Washingtonul vrea să calomnieze Beijingul și forțele armate ale țării. El a cerut Statelor Unite să trateze apărarea națională a Chinei în mod obiectiv și rațional și să nu mai facă declarații false. De asemenea, Qian a pledat pentru dezvoltarea sănătoasă a relațiilor militare bilaterale.

La începutul lunii septembrie, Pentagonul a anunțat în raportul său anual către Congres despre potențialul RPC și că aceasta își va dubla arsenalul nuclear în decurs de 10 ani. Potrivit Pentagonului, alături de lipsa de transparență, acest lucru dă naștere la temeri privind faptul că RPC nu se străduiește doar să atingă nivelul minim de descurajare necesar, ci să se îndepărteze de o astfel de abordare spre o acumulare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0