Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Sunt sau nu șanse ca Moldova să semneze înainte de alegeri un nou acord cu FMI

© Sputnik / Mihai CarausViorel Chivriga
Viorel Chivriga - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova poartă negocieri cu Fondul Monetar Internațional pentru a obține o nouă sursă financiară. În prag de alegeri, există probabilitatea să fie semnat acest memorandum?
Expert: Sunt sau nu șanse ca Moldova să semneze în prag electoral un nou acord cu FMI

Expertul economic Viorel Chivriga consideră că în ajunul alegerilor prezidențiale este puțin probabil ca țara noastră să aibă un nou program financiar cu FMI.

Cu toate acestea, este complicat de făcut unele previziuni, dar cel mai probabil că nu vor fi întreprinse acțiuni privind semnarea unui memorandum până la alegeri.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Politică
Modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020, votată în prima lectură
"Este complicat de a veni cu unele previziuni. Este evident că partenerii noștri de dezvoltare urmăresc toate evenimentele de pe arena politică din țară– ceea ce este o practică destul de bună. Însă este greu de prevăzut dacă vor fi sau nu întreprinse acțiuni privind semnarea unui memorandum cu Moldova până la alegeri", a subliniat expertul economic.

De menționat este că valoarea viitorului program de cooperare între  Moldova și FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani. Asistența financiară va fi utilizată pentru relansarea economiei și depășirea consecințelor pandemiei. În același timp, FMI a pus condiții guvernului de micșorare a deficitului bugetar, elemente care deja au fost prezentate deputaților.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0