Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nimic nu este imposibil: Cum au făcut față provocărilor carantinei dansatorii moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausVictoria Basiul
Victoria Basiul - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Dansului Modern şi de Estradă și-a reluat activitatea în regim normal. Despre lecțiile pe care i-au însușit dansatorii în carantină, proiectele și planurile de viitor am aflat de la președinta Federației, Victoria Basiul.
Nimic nu este imposibil: Cum au făcut față provocărilor carantinei dansatorii moldoveni

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile dansatorilor din întreaga lume. Campionatul Mondial al Dansului Modern și de Estradă a fost transferat pentru anul 2021, iar multe competiții din țara noastră au fost amânate.

Chiar și în aceste condiții, dansatorii noștri nu au permis să-și schimbe complet modul de viață și au găsit soluții pentru a-și menține forma fizică, fiind îndrumați de profesorii de dans.

"Am organizat lecții de dans online. 90 la sută au fost axate pe menținerea formei fizice. Lecțiile online se desfășurau de 3-4 ori pe săptămână cu antrenorul. De la început era straniu să facem dans online, însă mai apoi ne-am obișnuit cu acest regim", a declarat în studioul Spuntik Victoria Basiul.

Mai mult, invitata a remarcat faptul că pentru prima oară a reușit să organizeze și o competiție internațională de excepție - Online Open Street&Show Dance Moldavian Cup 2020. Tinerii dansatori din diverse țări ale lumii au participat la o competiție unică, organizată de Federația Dansului Modern și de Estradă. Dansatorii trebuiau să înregistreze un video de un minut și să-l expedieze în privat pe poșta electronică a Federației.

Antip Țarălungă - Sputnik Moldova
Ziua Mondială a Dansului, marcată altfel: Cum sărbătoresc dansatorii din Moldova
"Timp de două săptămâni, prestația dansatorilor a fost evaluată de către un juriu profesionist internațional. Aceștia au selectat șase participanți care și-au prezentat dansul în marea finală. A fost o experiență deosebită", a relatat invitata.

Victoria Basiul susține că este mult prea devreme să-și construiască planuri de viitor. Cert este că dansatorii se bucură că au revenit în sală, iar acum nu le rămâne decât să primească plăcere de la dans și să-și adune forțele pentru eventualele competiții și campionate ce se vor desfășura în viitor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0