Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Antreprenorii au nevoie de ajutor: Iată la ce metode apelează pentru a-și salva afacerile

© Photo : Facebook / Vladimir BucicovVladimir Bucicov
Vladimir Bucicov - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a afectat dur activitatea agenților economici. Unii au fost nevoiți să reducă din angajați, alții - să-și reorienteze sau chiar să-și sisteze activitatea. Cert este că acum ei caută diverse soluții pentru a ieși din acest impas.
Antreprenorii au nevoie de ajutor: Iată la ce metode apelează pentru a-și salva afacerile

Vladimir Bucico activează în domeniul afacerilor de mai bine de 11 ani. Acesta spune că pandemia i-a dat multe bătăi de cap, afectându-i esențial sectorul de activitate. Bărbatul administrează o companie de producere și preambalare a bastonașelor de porumb, iar marfa lui ajungea și pe rafturile magazinelor din Federația Rusă.

"Exportul peste hotare a fost stopat din cauza procedurilor vamale și nici în țara noastră nu am avut multe vânzări. Acestea au scăzut cu 30 la sută. Avem stocuri de marfă, dar vânzări puține", a relatat într-un interviu pentru Sputnik Vladimir Bucico.

Marea salvare, spune bărbatul, au fost rezervele agonisite din anii precedenți, căci de altfel nu avea posibilitatea să plătească angajații și datoriile la bancă.

Vadim Îndoitu - Sputnik Moldova
Garanții avantajoase: Cu ce soluții vine statul pentru a ajuta mediul de afaceri

Totuși, rezervele deja sunt la limită, iar pentru a nu ajunge într-o situație și mai complicată, Vladimir Bucico a decis să apeleze după ajutor la stat.

El spune că una dintre soluțiile la care s-a gândit este să acceseze noul instrument de garantare a creditelor în condiții preferențiale pentru companiile afectate de criza economică. Acesta fiind un instrument implementat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, cu suportul Ministerului Economiei și Infrastructurii și în parteneriat cu instituțiile bancare.

"Acești bani îi voi utiliza pentru majorarea mijloacelor circulante, procurarea materiei prime și acordarea salariilor", a relatat el.

De menționat că, începând cu ziua de joi, 10 septembrie, companiile mici și mijlocii pot solicita garanții care vor acoperi până la 80 procente din suma creditului până la 5 milioane lei, în cazul în care au înregistrat o scădere până la 30 la sută a venitului din vânzări în perioada martie-iunie 2020, în comparație cu anul precedent.

În acest fel statul își propune să ajute mediul de afaceri pentru a face față crizei provocate în urma pandemiei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0