Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău a demarat sărbătoarea Ziua Națională a Vinului

Abonare
Sărbătoarea Ziua Națională a Vinului a demarat astăzi la Chișinău cu degustări de vinuri, muzică, dansuri, bucate tradiționale și ateliere meșteșugărești. Manifestările se vor desfășura astăzi și mâine în Piața Marii Adunări Naționale, dar și la vinăriile din țară.

Startul sărbătorii a fost dat sâmbătă, 5 octombrie, la ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale. La cea de-a XVIII-a ediție un număr record de  vinificatori – 70 de companii vinicole din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată, și-au expus produsele. La deschiderea evenimentului, cei mai buni vinificatori din ţară s-au învrednicit de premii.

День вина в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Ziua Națională a Vinului – ce surprize a pregătit ediția a XVIII-a

Ziua Națională a Vinului – Surprizele din acest an

În acest an, evenimentul va fi marcat într-un spațiu mult mai extins, de aproximativ 25 de mii de metri pătrați, iar la organizarea evenimentului au participat 1600 de persoane și 15 întreprinderi.

La intrările în Orășelul Vinului, pe bulevardul Ștefan cel Mare, funcționează câte un infopoint, unde vizitatorii vor putea afla informații despre programul evenimentului și vor putea achiziționa Carnetul Degustătorului, dar și materiale promoționale cu identitatea vizuală a evenimentului.

Pentru prima dată, sărbătoarea va trece dincolo de Piața Marii Adunări Naționale și va cuprinde în premieră întreg Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”, dar și strada pietonală „Eugen Doga” din Chișinău.

În Zona de relaxare, vizitatorii vor putea să stea comod la măsuțele și băncile confecționate din materiale reciclabile și să se bucure de recitalurile mai multor interpreți și formații cunoscute.

În Zona gastronomică, oaspeții vor putea savura bucate tradiționale, gătite de zeci de gospodine și companii de catering.

Tradiționala Școală a Vinului va avea în acest an un program mult mai extins. Masterclass-urile vor fi ghidate de somelieri profesioniști.

Va fi și tradiționala Curte Țărănească, Zona meșteșugarilor, Zona concertelor și altele.

Ziua Națională a Vinului 2019 - Sputnik Moldova
Cum vom sărbători anul acesta Ziua Vinului: Programul detaliat al evenimentului

Marea distracție și concertele se vor muta însă pe scena principală din strada pietonală „E. Doga”, unde vor evolua cei mai îndrăgiți artiști autohtoni și de peste hotarele țării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formația „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lawery, LUIKU (Ucraina), Vița de Vie (România), Niko de Transilvania (România). Vizitatorii vor putea porni în tururi vinicole spre originile Vinului Moldovei, chiar de la infopointul turistic situat pe bulevardul Grigore Vieru.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Primăria Municipiului Chișinău.

Fluxul de știri
0