Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte victime a făcut pe șosele Ziua Vinului – constatările Poliției

© Sputnik / Miroslav Rotari Camere de supraveghere video trafic auto
 Camere de supraveghere video trafic auto  - Sputnik Moldova
Abonare
Încălcările de circulație rutieră au sporit cu tocmai 50% de Ziua Vinului, marcată la Chișinău în zilele de 5 și 6 octombrie. În 27 de accidente rutiere au murit 5 persoane. Poliția i-a înlăturat de la volan pe 68 de șoferi ce conduceau în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. În ultimele trei zile, 5 persoane au decedat și 46 s-au ales cu traumatisme în urma a 27 de accidente rutiere care s-au produs pe drumurile Republicii Moldova. 

Tragedia care a zguduit Moldova: Imagini video cu teribilul accident de la Buiucani - Sputnik Moldova
Video
Tragedia care a zguduit Moldova: Imagini video cu teribilul accident de la Buiucani

Peste 1.200 de încălcări ale regulilor circulației rutiere au fost constatate de Inspectoratul Național de Patrulare (INP) la sfârșitul săptămânii trecute, când în Capitală a fost sărbătorită Ziua Vinului.

Cu prilejul evenimentului din Chișinău, fluxul de vehicule din raioane către Capitală a crescut semnificativ în zilele de sâmbătă și duminică.

Viteza sporită și șofatul în stare de ebrietate au fost cele mai frecvente încălcări ale conducătorilor auto în perioada 4 - 6 octombrie, potrivit INP. 

Inspectorii de patrulare implicați în supravegherea circulației rutiere au constatat 680 de conducători auto care au depășit limita de viteză, 68 de șoferi ce au urcat la volan în stare de ebrietate, precum și 17 șoferi ce conduceau fără a avea actele asupra lor.

Statisticile Poliției arată o creștere cu tocmai 50% a încălcărilor circulației rutiere de Ziua Vinului, marcată în Capitală la 5 și 6 octombrie.

Московский проспект  - Sputnik Moldova
Societate
Pericolul călătoriei cu mașina de ocazie: Sfaturi ale Poliției ce-ți pot salva viața

Pentru comparație: la sfârșitul săptămânii anterioare, 27-29 septembrie, inspectorii de patrulare au depistat cu 400 mai puține încălcări rutiere (800 de cazuri), numărul șoferilor surprinși în stare de ebrietate la volan a fost cu 18 mai mic (50 de persoane), iar limita de viteză a fost depășită de un număr de șoferi cu aproape 200 mai mic (470 conducători auto).

Siguranța în trafic și diminuarea numărului de accidente rutiere depinde de fiecare șofer în parte, subliniază INP.

Poliția le reamintește conducătorilor auto să nu urce la volan dacă au consumat alcool, să fie atenți la indicatoarele și marcajele rutiere, să ajusteze viteza vehiculului la condițiile de drum și de trafic, să se asigure că toți pasagerii și-au cuplat centurile de siguranță.

Fluxul de știri
0