Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Împrumut de 70 de milioane de euro pentru lupta cu pandemia COVID-19

© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Țara noastră va primi un împrumut de 70 de milioane de euro pentru lupta cu infecția COVID-19. Pentru sistemul de sănătate vor fi alocate 40 milioane de euro.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik.  Parlamentul a votat joi pentru ratificarea Acordului-cadru de împrumut între Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru realizarea proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Politică
Mai mulți de bolnavi de COVID-19 vor beneficia de reabilitare balneo-sanatorială: Detalii

Potrivit acordului, Moldova va contracta un împrumut în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro pentru a asigura lupta eficientă cu pandemia COVID-19. Proiectul va fi structurat în două componente: sănătate și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii.

Pentru sistemul de sănătate vor fi alocate 40 de milioane de euro. Sursele financiare vor fi utilizate pentru achiziția echipamentelor medicale și a materialelor consumabile, reabilitarea unităților medicale, precum și mobilizarea de expertiză suplimentară pentru a asigura un răspuns de urgență la COVID-19.

Pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii vor fi destinate 30de  milioane de Euro. Finanțarea va fi alocată pentru capitalul circulant și nevoile de investiții ale întreprinderilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locurile de muncă.

Agricultură - Sputnik Moldova
Societate
Votat: Ajutor din partea statului pentru agricultori și profesori în contextul ”COVID-19”

Maturitatea maximă a creditului pentru componenta sănătate este de 15 ani și, respectiv, 6 ani pentru componenta întreprinderile micro, mici și mijlocii.

Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea Proiectului ”Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii” a fost semnat pe data de 29 iulie 2020. Legea privind ratificarea acordului va intra în vigoare odată cu publicarea în ”Monitorul Oficial”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0