Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți de bolnavi de COVID-19 vor beneficia de reabilitare balneo-sanatorială: Detalii

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai mulți bolnavi de COVID-19 vor beneficia de reabilitare balneo-sanatorială gratuită. Un proiect în acest sens a fost aprobat azi de Guvern.

CHIȘINĂU, 10 sept- Sputnik. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, mai multe categorii de persoane din țară, care s-au îmbolnăvit de COVID-19, vor beneficia de reabilitare balneo-sanatorială gratuită.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Un număr foarte mare de infectări cu COVID-19 s-a înregistrat și astăzi

Prin această decizie, Viorica Dumbrăveanu spune că cetățenilor le vor fi reduse sechelele pulmonare în urma infecției de coronavirus. 

”Proiectul dat este elaborat în contextul acordării dreptului la reabilitarea balneo-sanatorială în regim prioritar angajaților, persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități și veteranilor de război care au pneofibroze drept consecințe a infecției COVID-19. Acest drept se acordă în urma infectării în primele nouă luni după boală, indiferent dacă anterior au beneficiat de bilet la reabilitare balneo-sanatorială ”, a precizat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

”Este o inițiativă foarte bună și sunt convins că toți o susțineți”, a spus premierul Ion Chicu în cadrul ședinței.  

Proiectul a fosta aprobat cu votul unanim al miniștrilor.

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 41 704 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 29 932 de persoane. Numărul total al deceselor a ajuns la 1 106.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0