Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog: Motivul pentru care PD nu a înaintat un candidat la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie. Care este opinia politologului Corneliu Ciurea cu privire la această decizie pe care a luat-o formațiunea politică?
Politolog: Motivul pentru care PD-ul nu a înaintat un candidat la alegerile prezidențiale

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", politologul Corneliu Ciurea a declarat că decizia PD de a nu înainta niciun candidat la alegerile prezidențiale este una rațională, întrucât membrii partidului sunt conștienți de faptul că la scrutin trebuie să participe cei care au șanse reale de câștig. 

"Nu cred că frica este cauza pentru care PD-ul ezită de a-și înainta candidatul. Intrarea în cursă a domnului Pavel Filip nu ar avantaja cu nimic PD-ul, pentru că ei conștientizează faptul că rezultatul va fi destul de modest. Participarea în campanie implică anumite costuri, nu doar financiare, dar și morale, iar în consecință rezultatele pe care le-ar obține candidatul PD ar putea demoraliza întreaga echipă", a remarcat politologul.

Victor Juc - Sputnik Moldova
Politică
Juc: Cui îi va fi mai dificil în lupta electorală - lui Dodon sau lui Sandu?
Amintim că miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic, președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Pavel Filip a ținut să menționeze că în viziunea sa, dar și a membrilor partidului, în aceste alegeri există doar doi candidați. Partidul Democrat nu vede sensul de a intra în acest război politic și de a irosi forțele oamenilor. Deocamdată, membrii partidului nu au decis pe cine vor susține în cursa electorală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0