Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juc: Cui îi va fi mai dificil în lupta electorală - lui Dodon sau lui Sandu?

© Sputnik / OsmatescoVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
În luptele electorale le este întotdeauna mai greu celor de la putere, deoarece se află mereu în centrul atenției și trebuie să fie gata să țină piept loviturilor, a declarat analistul politic Victor Juc în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Cel mai greu în timpul campaniei electorale le este celor care reprezintă puterea, iar cel mai simplu - reprezentanților opoziției care nu au fost niciodată la putere. Dacă în cazul primilor electoratul poate avea mai multe pretenții legate de ceea ce a reușit sau nu să realizeze candidatul în timpul exercitării funcției sale, atunci în cazul celorlalți electoratul face aprecieri doar în baza promisiunilor făcute, nu a faptelor concrete. Declarațiile au fost făcute de către politologul Victor Juc în studioul Radio Sputnik Moldova. 

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Politică
Din ce cauză Partidul Comuniștilor nu va participa la alegerile prezidențiale din 2020

„Cel mai greu îi va fi lui Igor Dodon, pentru că acei care se află la putere trebuie să se apere. Maiei Sandu la fel îi va fi dificil, pentru că ea s-a aflat în fruntea guvernului timp de cinci luni și i se va aduce aminte de asta, la fel ca altor candidați, precum Andrei Năstase, de exemplu. Dar, mai întâi de toate, greu îi va fi actualei puteri”, a remarcat Juc.

După cum a subliniat politologul, cei care se află în opoziție își pot permite orice metode și retorici, deoarece sunt mult mai puțin responsabili de cuvintele lor. Iar în cursa electorală există întotdeauna o mulțime de promisiuni.

„Lui Dodon îi va fi mai greu decât oricui, pentru că va trebui să țină piept loviturilor din toate părțile, chiar și din partea vecinilor săi de pe segmentul stâng. Concurenții lui Dodon de stânga sunt interesați să acumuleze cât mai mult capital politic, iar acesta poate fi acumulat doar din contul pierderii capitalului actualului președinte”, a menționat Juc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0