Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a înregistrat trei grupuri de inițiativă care vor colecta semnături în favoarea pretendenților la funcția de președinte al țării Violeta Ivanov, Ion Costaș și Constantin Oboroc.  

CHIȘINĂU, 9 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă care va colecta semnături în favoarea candidatului Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov. Acesta este format din 100 de persoane. 

Tot astăzi CEC a înregistrat grupul de inițiativă care va colecta semnături în susținerea candidatului independent la prezidențiale Ion Costaș. Din acest grup vor face parte 60 de membri. De asemenea, Comisia Electorală a susținut prin vot unanim grupul de inițiativă care va colecta semnături în favoarea candidatului independent Constantin Oboroc. 

ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Politică
Un candidat la prezidențiale a depus lista semnăturilor la CEC: Cine este
Grupurile vor colecta semnături până cel târziu pe 1 octombrie 2020. Alți pretendenți la fotoliul de șef de stat au reușit deja să colecteze semnăturile necesare pentru înregistrarea candidaturii. Este vorba despre liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Comisia Electorală Centrală a stabilit anterior și ordinea înscrierii în buletinul de vot a primilor doi candidați la funcția de șef de stat. Astfel, liderul formațiunii Partidul Nostru ar putea fi primul în buletin, conform tragerii la sorți organizate de CEC, iar al doilea în buletinul de vot ar putea fi Andrei Năstase. 

Ordinea va fi schimbată doar în cazul în care CEC va respinge listele prezentate de cei doi pretendenți la fotoliul de șef de stat. Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripție prezentate și să decidă dacă vor fi sau nu înregistrați candidații respectivi. 

Alegerile prezidențiale se vor desfășura în data de 1 noiembrie 2020. Din data de 1 septembrie pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0