Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un candidat la prezidențiale a depus lista semnăturilor la CEC: Cine este

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
După înregistrarea grupului de inițiativă, unul din candidații la funcția de președinte a depus lista completă cu semnături pentru înregistrarea acestuia.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Andrei Năstase este primul din candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova care a adunat semnăturile necesare pentru înregistrarea sa în cursă. Acesta, însoțit de alți membri ai Platformei DA, a mers astăzi la CEC, unde a depus lista cu 25 421 de semnături pentru susținerea sa. Năstase a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat în colectarea semnăturilor, dar și celor care au semnat. Liderul PPDA spune că este pregătit să dea lovitura și să-și asume funcția de șef al statului.

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Etapele de desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Potrivit programului calendaristic pentru desfășurarea acțiunilor pentru alegerile din 1 noiembrie, în perioada 1 septembrie - 1 octombrie inclusiv, are loc desemnarea candidaților și colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Această acțiune începe cu înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților și are loc în perioada 1 – 11 septembrie. În termen de trei zile de la data depunerii setului de acte, CEC emite rezultatul examinării dosarului. După înregistrarea grupurilor de inițiativă se eliberează legitimații și liste de subscripție. Abia atunci, grupurile pentru susținerea candidaților la funcția de președinte pot începe colectarea semnăturilor. După procesul de colectare a semnăturilor, valabilitatea cărora va fi ulterior verificată de CEC, urmează înregistrarea candidaților. Aceștia vor depune documentele necesare cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. La fel, în termen de trei zile de la data depunerii actelor, Comisia va decide care dintre candidați vor fi înregistrați și li se vor elibera legitimațiile respective.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0