Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: De ce le este frică moldovenilor și pentru cine ar vota la alegerile din toamnă

© Sputnik / Rodion ProcaIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou sondaj realizat de Intellect Group scoate la iveală temerile moldovenilor legate de criza provocată de coronavirus. Studiul reflectă și opinia cetățenilor noștri cu privire la alegerile prezidențiale din această toamnă.
Sondaj: De ce le este frică moldovenilor și pentru cine ar vota la alegerile din toamnă

Moldovenii sunt îngrijorați din cauza crizei COVID-19, a prețurilor mari, lipsei locurilor de muncă, a pensiilor și salariilor mici. Asta arată rezultatele sondajului de opinie realizat de Intellect Group. 

Studiul mai arată că aproape 40 la sută dintre respondenți consideră că situația economică din țară s-a înrăutățit pe parcursul acestui an.

"În urma acestei pandemii, percepția oamenilor s-au schimbat simțitor. Aceștia sunt îngrijorați de ce le va aduce ziua de mâine. Doar 14 la sută dintre respondenți sunt optimiști în acest sens", a declarat într-un interviu pentru Sputnik directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi.

Totodată, sondajul arată că 18,5% dintre moldoveni au încredere în Președinție, 11% în Guvern, doar 3,5% în partidele politice, iar 5% în primării. 

Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
La alegerile prezidențiale din acest an am putea avea parte de surprize - Experți
Cei mai mulți dintre intervievați intenționează să-i voteze pe Igor Dodon și Maia Sandu la alegerile prezidențiale din noiembrie, considerând că scrutinul va fi câștigat anume de unul dintre cei doi. 

În acest context, Ian Lisnevschi spune că mesajele publice pe care le folosește în prezent Maia Sandu cu privire la activitatea lui Igor Dodon nu fac altceva decât să-i scadă ratingul, oferindu-i oportunitatea electoratului de stânga să se mobilizeze mai bine.

"Prin aceste metode crește antiratingul Maiei Sandu […]. Prin aceste acțiuni, șansele de a câștiga alegerile în turul doi sunt tot mai mici", a remarcat analistul politic.

Ian Lisnevschi a mai precizat că în lunile septembrie și octombrie va fi efectuat un alt sondaj asemănător.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0