Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Compensații pentru agricultorii afectați de calamități: AIPA vine cu câteva precizări

© Sputnik / Mihai CarausPetru Tîmbur
Petru Tîmbur - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat până în prezent 1200 de dosare de la agricultorii care au raportat pierderi fabuloase. Ei au solicitat finanțare în valoare de peste 260 de milioane de lei.
Compensații pentru agricultorii afectați de calamități: AIPA vine cu câteva precizări

Despre aceasta a anunțat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" directorul adjunct al AIPA, Petru Tîmbur.

Potrivit lui, din numărul total de dosare recepționate până în prezent, 1199 au fost depuse pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afect culturile cerealiere de grupa I (secetă) și 21 pentru grindină.

Tractoare parcate  - Sputnik Moldova
Societate
Problema agricultorilor discutată la ședința conducerii țării: Iată deciziile

"Cele mai multe cereri pentru obținerea compensațiilor au fost depuse în zilele de 25 și 26 august. Cu cât mai repede vor fi depuse dosarele, cu atât mai devreme agenții economici își vor primi compensațiile. Au fost și cazuri când dosarele au fost întoarse înapoi, deoarece nu erau toate actele în regulă sau agenții economici nu se regăseau în acea listă. Este important de menționat că cei care nu s-au adresat la timp către primării, APL-uri pentru a întocmi actul de constatare până la 1 iulie (secetă) și 20 iulie (grindină) nu vor primi aceste compensații", a subliniat Petru Tîmbur.

De menționat că depunerea dosarelor la AIPA a început în data de 10 august. Termenul limită de recepționare a dosarelor care vizează compensațiile pentru diminuarea calamităților naturale este de 18 septembrie curent.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0