Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epopeea mirosului urât: Unii antreprenori vor fi debranșați de la rețeaua de canalizare

© Pixabay / ID 127071Țevi de canalizare
Țevi de canalizare - Sputnik Moldova
Abonare
Unii agenți economici din Capitală riscă să fie deconectați de la rețeaua publică de canalizare, dacă vor admite abateri. Despre aceasta a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 7 sept- Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, susține că în unele zone ale orașului persistă mirosul urât în continuare, iar de vină s-ar face unii antreprenori. 

Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Societate
Mirosul neplăcut de la stația de epurare: Din ce cauză a reapărut - iată ce spune Ceban
 Ceban spune că, dacă situația nu se va schimba, atunci agenții economici vinovați vor fi debranșați de la rețeaua de canalizare. Săptămâna trecută doi antrenori au fost deja deconectați, pentru că au admis abateri.

”Am făcut aviz celorlalți agenți economici ce au depășit normele de poluare. Controalele inopinate și procesul de preluare a probelor vor continua. Am cerut ca rapoartele să fie publicate odată la 3 zile”, a precizat Ion Ceban.

Responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” vor remite prescripții în adresa agenților economici ca să înlăture toate neconformitățile la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. De asemenea, se va solicita prezentarea soluției tehnice pentru montarea stațiilor proprii de epurare sau de preepurare a apelor uzate. Ceban a propus ca până în luna iulie a anului viitor toți agenții economici care revarsă apă uzată industrială în canalizarea publică să aibă instalate stații de preepurare. 

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Ceban: ”Sistemul de canalizare să fie curățat înainte ca să ne prindă alte ploi”
Cei de la „Apă-Canal Chișinău” urmează să inspecteze rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic al agenților economici. Va fi actualizată carta tehnică și vor fi semnate contracte noi. În caz de necesitate, se vor face debranșări de la apă și canalizare. 

Anterior, reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că mirosul urât din Chișinău a apărut din cauza apelor reziduale revărsate de unii agenți economici în rețeaua de canalizare.

Atunci, Ion Ceban a declarat că funcționarii care se fac vinovați de acestă situație vor fi eliberați din funcţii, iar agenții economici vor fi sancţionaţi, în cazul în care se va demonstra că mirosul în oraș a reapărut din cauza lor. Mai mult, edilul-șef spunea că s-a depus mult efort pentru a rezolva problema mirosului neplăcut emanat de staţia de epurare și nu va fi admis ca problema să revină, iar oamenii să sufere din cauza mirosului insuportabil.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0