Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: ”Sistemul de canalizare să fie curățat înainte ca să ne prindă alte ploi”

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a dipus ca toate gurile de canalizare să fie curățate înainte ca să vină alte ploi. Mai multe, ediul-șef a propus ca banii prevăzuți în buget pentru întreținerea havuzurilor să fie direcționați pentru sistemele de canalizare.

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Ședința online a Primăriei Chișinău a început cu discuții despre consecințele ploilor de ieri. Primarul Ion Ceban a declarat că mai mulți ani fostele conduceri ale orașului nu s-au procupat de rezolvarea problemelor legate de sistemul de evacuare a apelor pluviale, iar din această cauză, la fiecare ploaie puternică, Capitala este inundată. 

Ливень в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Societate
Prăpăd în Capitală: Un mal de pământ s-a prăbușit peste mașini parcate în zonă

”Ani de zile nimei nu s-a preocupat de acest oraș. Avem jumate  de an de când încercm să restabilim orașul cu resurse forte puține. Mulțumesc celor care ieri au intervenit la remedierea situației după ploi. Chiar dacă ar fi fost totul bine cu rețele pluviale, oricum nu ar fi rătat totul bine. Au fost ploi puternice. Data viitoare să nu așteptăm să ne prindă ploia, să curățim toate gurile de canalizare. Să fie depistate toate gurile de canalizare cu probleme”, a declarat primarul Ion Ceban. 

Ion Ceban a propus ca banii pentru întreținerea havuzurilor să fie direcționați pentru curățarea sistemelor de canalizare. 

”Codurile Galbene de ploi să fi anaunțate din timp ca cetățenii să nu iasă în drum, iar locurile periculoase să fie ocolite. Să preîntâmpinăm data viitoare oamenii. Dragi locuitori ai Capitalei, haide-ți să ajutăm orașul. Dacă rămânea vechea administrare era un dezastru total. Orice ajutor este binevenit. Toate criticile și pozele de pe rețele de socializare ne-au ajutat ieri să rezolvăm probleme”, a mai spus edilul-șef al Capitalei.  

Din cauza ploilor puternice, ieri la Buiucani s-a prăbușit un zid. 

”Acel gard de protecție a fost construit de o companie de construcție care dorea să ridice un bloc locativ, dar CSJ a anulat toate actele, iar noi, primăvara, am astupat groapa de fundație. Atunci, am examinat tot, iar cei care au ridicat gardul ne-au convins că  va rezista, totuși ieri a cedat o parte din el. De dimineață, două mașini au fost avariate, iar agentul își asumă cheltuielile. În zilele următoare va fi ridicat un gard de ca să asigure protecție” , a spus Vadim Brânzaniuc, pretorul sectorului Buiucani. 

Serviciul Hidrometeorologic anunță vreme instabilă și ploi pentru acest început de săptămână pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0