Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mirosul neplăcut de la stația de epurare: Din ce cauză a reapărut - iată ce spune Ceban

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuStația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău
Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Abonare
În unele cartiere ale Capitalei a reapărut mirosul urât emanat de stația de epurare a apelor reziduale. În acest sens, primarul Ion Ceban a venit cu un mesaj tranșant.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că în urma unor plângeri venite de la mai mulți locuitori ai Chișinăului, care s-au arătat deranjați de mirosul înțepător, un grup de lucru s-a deplasat la stația de epurare pentru a stabili cauzele. Edilul-șef susține că acum este în derulare o anchetă internă, iar în trei zile specialiștii urmează să vină cu un raport în care să fie indicate soluții concrete pentru remedierea problemei. 

Ion Ceban a declarat că ar putea cădea capete ale responsabililor. 

„Nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook. 

Ceban susține că a fost informat despre faptul că în ultima vreme a crescut „concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de pre-epurare individuale”.

Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova
Societate
Lucrările la stația de epurare din Chișinău continuă: Vezi cum arată aceasta acum – Foto

„De ce aflu ieri despre acest lucru, de ce nu s-au luat măsurile necesare și nu s-a acționat prompt și de ce această situație este tolerată de ani buni din partea unor agenți economici? La aceste întrebări trebuie să primesc răspunsurile în 3 zile după examinarea tuturor circumstanțelor”, a scris Ion Ceban. 

Primăria a făcut demersuri pentru remedierea problemei și către Ministerului Agriculturii, Inspectoratului pentru protecția mediului, Centrului municipal de medicină preventivă, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Aceste instituții ar urma să dispună efectuarea controalelor inopinate cu prelevarea probelor de la companiile producătoare care deversează apele reziduale cu concentrație sporită de poluanți în rețeaua de canalizare publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0