Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Purtarea măștilor în școală de către elevi: Precizările viceprimarului Angela Cutasevici

© Photo : Primăria Municipiului ChişinăuАнжела Кутасевич
Анжела Кутасевич - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile de învățământ din țară și-au reluat activitatea începând cu 1 septembrie. Fiecare instituție și-a ales propriul model după care își va desfășura activitatea. Însă toate trebuie să respecte anumite reguli impuse de autorități.
Purtarea măștilor în școală de către elevi: Precizările viceprimarului Angela Cutasevici

Printre regulile ce trebuie respectate se numără și obligativitatea cadrelor didactice de a purta măști sau viziere chiar și în timpul orelor. În ceea ce privește copiii, aceștia nu vor purta măști medicinale în sălile de studii, însă vor respecta distanța fizică între ei de nu mai puțin de 1,5 metri, a precizat viceprimarul Capitalei pentru domeniile sănătate, educație, asistență socială și drepturile copilului Angela Cutasevici.

"Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca copilașii să poarte măști de la cinci ani. Noi nu suntem atât de restrictivi în impunerea purtării măștilor, însă în spațiile de uz comun din incinta instituțiilor de învățământ (bibliotecă, coridoare ș.a.), elevii din clasele V-XII trebuie să poarte măști. În sălile de clasă ei nu poartă masca de protecție", a declarat într-un interviu pentru Sputnik viceprimarul Angela Cutasevici.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Grădinițele din Chișinău sunt deschise, dar nu pentru toți: Iată cum sunt frecventate
Totodată, ea a amintit că părinţii ai căror copii merg la ore trebuie să semneze o declaraţie pe propria răspundere că ei nu au simptome de boală atunci când pleacă la şcoală.

Viceprimarul a făcut apel către toți părinții la înțelegere și solidaritate în această perioadă deloc ușoară și să acționeze în scopul minimizării riscurilor de îmbolnăvire a copiilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 75 la sută dintre instituțiile de învățământ din țară elevii vor fi prezenți fizic la lecții, iar în restul școlilor învăţământul tradițional va fi combinat cu cel online. Elevii trebuie să stea câte unul în bancă, iar între mese trebuie să fie păstrată o distanță de un metru și jumătate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0