Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădinițele din Chișinău sunt deschise, dar nu pentru toți: Iată cum sunt frecventate

CC0 / Pixabay / sphaeroid / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
După mai multe luni în care au fost închise din cauza pandemiei, grădinițele de stat și-au redeschis ușile pentru copii. Ce-i drept, nu pentru toți, întrucât capacitatea instituțiilor preșcolare s-a redus simțitor.

CHIȘINĂU, 2 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău s-a discutat despre reluarea procesului educațional în grădinițele din Capitală.

Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Societate
Cât de pregătite sunt școlile și grădinițele din Capitală pentru noul an de studii

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, 130 de instituții preșcolare au primit aviz pozitiv din partea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și s-au redeschis. Două sunt acum închise pentru că se află în carantină. Și ele se vor redeschide după ce personalul va ieși din izolare. Doar o grădiniță-creșă nu a primit avizul ANSA. 

Totuși, instituțiile preșcolare au o capacitate limitată, pentru că în cadrul lor trebuie să fie respectată distanța socială. Copiii le vor frecventa în cicluri. O parte vor veni câte două săptămâni, iar ceilalți vor sta acasă. Apoi se vor schimba.

„Micuții se află acum la grădiniță până la ora 15:00. De săptămâna viitoare vor fi de la 7.30 până la 17.30 Am luat o decizie să ne întoarcem etapizat. Suntem cu toții implicați într-un proces fără precedent și sperăm că vom reveni la normalitate”, a declarat primarul Ion Ceban. 

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că toți directorii grădinițelor au ținut cont de instrucțiunile pentru reluarea activității instituțiilor.

„În prerioada 1-4 septembrie merg la grădiniță copiii din grupele preșcolare, de săptămâna viitoare vor putea veni și cei cu vârsta de 4-6 ani. Pe măsură ce situația epidemiologică se va îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a spus Cutasevici. 

Copiii trebuie să fie însoțiți către și de la grădiniță de către una și aceeași persoană cu vârsta mai mare de 16 ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0