Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceaiul din plante te ține departe de răceală: Care sunt ierburile miraculoase

© Sputnik / OsmatescoЧай, заварник, ceai, infuzie
Чай, заварник, ceai, infuzie - Sputnik Moldova
Abonare
Ceaiul din plante stimulează activitatea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte eficient cu răceala.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Dacă răcești frecvent, te doare gâtul și ai nasul înfundat, folosește aceste plante care te feresc de răceli. Stimulează activitatea sistemului imunitar. Previn guturaiul sau te ajută să scapi mai repede de boală, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Roman Mereuță - Sputnik Moldova
De ce este periculos să pui miere în ceaiul fierbinte: Avertismentul specialiștilor

Plante care te feresc de răceli: Ciuboțica-cucului
Uleiul și ceaiul de ciuboțica-cucului stimulează sistemul imunitar. Uleiul dezinfectează căile respiratorii și ajută la eliminarea secrețiilor de la nivelul gâtului. Ceaiul de ciuboțica cucului combate stările febrile. Mai mult, protejează căile respiratorii de acțiunea microbilor. Se face un decoct din flori sau frunze (două lingurițe de plantă la o cană cu apă) sau din rădăcină (o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se fierbe șase minute, după care ține ibricul acoperit încă 15 minute. Se mai adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat). Se strecoară, se îndulcește cu miere și se beau câte trei căni zilnic, dimineața, la prânz și seara.

Plante care te feresc de răceli: Echinaceea

Preparatele din echinaceea au efectul unui vaccin natural. Se poate folosi sub formă de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctură. Protejează organismul împotriva majorității bolilor infecțioase, de la cele respiratorii la cistite, anexite etc. De asemenea, este recomandată persoanelor cu boli cronice și celor care au frecvent ganglionii sau amigdalele inflamate, suferă de răgușeală și de rinită. Tinctura se utilizează timp de 7 zile, în perioada în care este posibil să se declanşeze gripa. Se iau câte 20 – 30 de picaturi de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml de apă. Copiilor peste 5 ani le vei administra câte 10 picaturi de 4 ori pe zi. Se face o pauză de cel puțin o săptămână până la începerea unui nou tratament. Altfel, sistemul imunitar s-ar obișnui să funcționeze numai stimulat și efectul ar fi invers.

Plante care te feresc de răceli: Cătina, stimulator al imunităţii
Fructele de cătină conțin o concentrație foarte mare de vitamina C. Sunt și o sursă importantă de antioxidanți, vitamina E, acid folic și calciu, magneziu și potasiu. Toate aceste ingrediente le fac o armă redutabilă care te va ajuta să treci mai bine peste iarnă. Fructele proaspete pot fi conservate în miere. Se ține la frigider și se ia dimineața și la prânz câte o lingură din acest amestec. Mai poți folosi tinctură sau ulei extrase din această plantă. Este indicată o cură de trei săptămâni cu tinctură de cătină, după care se fac două săptămâni de pauză. Apoi, se poate relua. Din uleiul de cătină se iau câte 20 de picături de trei ori pe zi. Siropul de cătină este şi el foarte eficient în prevenirea gripei. Poate fi băut diluat cu apă, după gust, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz. Seara, este contraindicat pentru că poate provoca insomnii.

Fluxul de știri
0