Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou antirecord de cazuri de COVID-19 în Moldova

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaЭкспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково
Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a înregistrat astăzi un nou antirecord la numărul de cazuri de infectarea cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Alte 632 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Acesta fiind cel mai mare număr înregistrat în timp de 24 de ore, de la începutul pandemiei. Informația a fost prezentată de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș în cadrul conferinței intersectoriale. Astfel, bilanțul infectărilor ajunge la 38 372 de cazuri, iar numărul celor active este de 10 319. Rezultatele au fost confirmate după efectuarea a 2 503 de teste primare. Șase cazuri sunt cu statut de import, două cazuri din Ucraina, unul din Irlanda, unul din Federația Rusă, din Belgia încă unul și unul din Turcia. Lider la numărul de infectări rămâne în continuare Chișinăul.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Răspândirea COVID-19 alarmează: Autoritățile sporesc numărul de paturi pentru bolnavi

Din numărul total al cazurilor de astăzi, 290 sunt din Capitală. Au fost confirmați pozitiv 19 medici, 16 asistenți medicali și trei persoane care reprezintă personalul auxiliar. Starea de sănătate a 537 de pacienți este gravă. Dintre aceștia, 36 sunt supuși ventilării mecanice. Alarmant este și numărul cazurilor de decese. Alte 12 persoane au decedat în ultimele 24 de ore din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Numărul total de decese este de 1036 de persoane. 

Un indicator bun îl reprezintă vindecarea persoanelor infectate. Crește și numărul angajaților din sistemul medical care au fost testați pozitiv după tratament. Astăzi 442 de persoane au fost externate după ce au fost complet vindecate. Astfel, numărul persoanelor tratate de COVID-19 se ridică la 27 017. 

Din cauza numărului ridicat de cazuri zilnice de infectare, capacitățile a încă două spitale au fost îmbunătățite. Institutul Mamei și Copilului a fost asigurat cu 25 de paturi pentru tratarea copiilor infectați, inclusiv cu cinci paturi pentru copii născuți prematuri și nou-născuți. La Spitalul raional din Basarabeasca au fost reprofilate alte 10 paturi pentru pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0