Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: ”Parlamentul trebuie cât mai repede dizolvat - în 10 zile totul va fi clar”

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul actual trebuie dizolvat fiindcă acesta nu reprezintă votul cetățenilor din 24 februarie 2019. Asta susține președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului spune că în decurs de 10 zile va fi clar ce se va întâmpla mai departe cu Legislativul.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, rămâne pe poziție și susține că actualul Parlament trebuie dizolvat cât mai curând. 

ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri prezidențiale: Câți potențiali candidați au depus dosarele în doar două zile
”Suntem într-o situație deloc simplă când vorbim de acest Parlament, care nu corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie 2019. Au apărut transfugi. Noi am început coaliția în martie cu 57 de deputați, acum suntem la limită. Nu am primit niciun deputat din alt partid să treacă la noi. Unul de la PSRM a încercat să plece de la noi, cel care făcea live-uri din lanuri și l-am adus acasă”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Șeful statului a vorbit despre discuțiile pe care le-a avut marți coaliția de guvernare PSRM-PDM, la care a participat și președintele. 

”Am discutat agenda Guvernului și Parlamentului, dar și agenda coaliției. Angajamentele noastre le respectăm, dar am analizat și această situație - cum să voteze un prim-ministru sau un spicher cu 48 de mandate, trebuie minim 51. Nu ne interesează alți deputați, dar vrem să vedem dacă putem menține majoritatea mai departe, dacă nu - mergem la anticipate. în următoarele săptămâni totul va fi clar. Vedem săptămâna viitoare dacă sunt voturi pentru Guvern sau nu, dar cred că vor fi căci proiectele se referă la agricultori, profesori și FMI și vin în contextul programului cu FMI”, a menționat Igo Dodon.

Șeful statului a comentat și întâlnirea dintre liderul PAS, Maia Sandu, și președintele PDM, Pavel Filip.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri prezidențiale: Alți potențiali candidați au depus dosarele la CEC
”Sunt băieți mari se pot întâlni unde vor. Cred că trebuie dialog între toate partidele. Fiecare lider de partid își estimează riscurile. Dacă cineva din partenerii noștri merg altfel, trebuie să-și asume, noi rămânem pe poziția că Parlamentul trebuie dizolvat. Nu cred că dacă Parlamentul va fi dizolvat cetățenii vor avea  de pierdut. Și așa avem scrutin, dar programele sunt implementate. De ce să ne temem? Doamna Sandu face declarații tăioase, dar și anul trecut ba dădea mâna, ba nu. Înțeleg că e campania electorală și vreți să păreți ”bățoși”, dar după campanie va trebui să vă așezați și să discutați. Doamna Sandu, va trebui cu socialiștii să discute, de asta nu trebuie să turnați venin”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a îndemnat politicienii să fie corecți și responsabili atunci când fac declarații. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0