Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri prezidențiale: Câți potențiali candidați au depus dosarele în doar două zile

© Sputnik / Miroslav RotariЦИК CEC
ЦИК CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Depunerea actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova continuă.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Șase seturi de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova au fost depuse la Comisia electorală Centrală doar astăzi.

Este vorba de cinci formațiuni politice și un candidat independent, informează CEC printr-un comunicat de presă.

Astfel, în cea de-a doua zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă au depus setul de acte necesare la CEC;

  • Partidului Regiunilor, candidatul desemnat - Kalinin Alexandr
  • Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, candidatul desemnat - Maia Sandu
  • Partidul Politic „PRO MOLDOVA”, candidatul desemnat - Candu Andrian
  • Candidat independent - Costaș Ion
  • Partidul politic „Partidul Unității Naționale”, candidatul desemnat - Octavian Țîcu
  • Blocul Electoral UNIREA, candidatul desemnat - Dorin Chirtoacă

Primii care s-au prezentat la CEC pentru depunerea documentelor necesare înregistrării grupurilor de inițiativă au fost liberal-democratul Tudor Deliu, desemnat de PLDM candidat la funcția de președinte, și liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care de asemenea intenționează să candideze pentru înalta funcție în stat.

imagine simbol  - Sputnik Moldova
Societate
Comisia Electorală Centrală a prezentat numărul alegătorilor: Câți se află în afara țării

Ieri, și Platforma „Demnitate și Adevăr” l-a desemnat pe Andrei Năstase, liderul partidului, în calitate de candidat la funcția de președinte. Formațiunea și-a constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului, acesta fiind înregistrat la CEC. 

Partidul Acțiune și Solidaritate, la fel și-a desemnat candidatul la funcția de șef de stat. Așa cum era previzibil, Maia Sandu va lupta pentru fotoliul de președinte. A fost constituit deja grupul de inițiativă care urmează să colecteze 25 de mii de semnături în susținerea candidatului PAS.

Conform procedurii, în termen de trei zile de la recepționarea actelor depuse Comisia urmează să verifice corectitudinea acestora și să decidă asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupurile de inițiativă.

Perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă se va încheia pe 11 septembrie 2020 inclusiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0