Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Midrigan, despre investigarea fraudei bancare: Nu exclud că au rămas persoane șantajate

© Sputnik / Mihai CarausPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, juristul și fostul procuror Pavel Midrigan a comentat declarațiile făcute de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în privința investigației în dosarul furtului miliardului.
Midrigan, despre frauda bancară: Nu exclud că au rămas persoane șantajate

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă procurorul general, Alexandr Stoianoglo a oferit noi informații despre furtul miliardului. Procurorul a declarat că la investigarea fraudei bancare practic nimeni nu conlucrează cu ancheta la această etapă. Potrivit acestuia, la înfăptuirea urmăririi penale privind frauda bancară sunt implicați procurori care mușamalizează ancheta.

De această părere este și juristul Pavel Midrigan, care spune că "curățarea procuraturii" încă nu s-a produs, iar unele persoane au fost desemnate anume cu scopul de a apăra interesul altor oameni.

Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova
Politică
Procuratura a constatat cine și cum a furat miliardul - Nume sonore
"Nu exclud că au rămas persoane care sunt influențate sau șantajate. Sunt persoane desemnate să frâneze această anchetă. Este destul de complicat de a descoperi cine sunt ele, însă trebuie găsite soluții pentru a afla adevărul - să se acumuleze informații și să fie depistați cei care mușamalizează ancheta", a declarat Pavel Midrigan.

Amintim că în cadrul briefingului de presă procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a mai spus că timp de șase ani, de la producerea furtului, responsabilii de investigarea cazului doar mimau anumite acțiuni și deturnau investigațiile pe o pistă greșită. Mai mult, acesta afirmă că și în prezent se observă tentativele unora de a deturna atenția publicului de fiecare dată când Procuratura oferă detalii importante din dosarul fraudei bancare.

Procurorul a dat asigurări că instituția va continua să-și facă datoria și va persevera în investigații, indiferent dacă acest lucru convine sau nu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0