Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19: La Chișinău va fi activată o nouă secție pentru pacienții în stare gravă

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din 3 septembrie, în Chișinău va fi activată o nouă secție pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19 în stare gravă, dar starea cărora înregistrează schimbări în bine.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Pacienții cu virusul COVID-19 manifestat în formă gravă, dar a căror stare de sănătate prezintă semne de ameliorare vor fi internați din 3 septembrie într-o nouă secție. Secția va fi activată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și va dispune de 120 de paturi.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19

De asemenea, în noua secție vor fi internați și pacienți cu forme moderate și severe de boală readresați de la Centrul „COVID-19”, potrivit Ministerului Sănătății.

Detaliile activității noii secții au fost discutate în această dimineață, în cadrul ședinței Punctului Focal, moderată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Pacienții în stare gravă, dar care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate, vor fi transferați din terapie intensivă, în secția care va fi activată, unde vor urma tratamentul prescris de medici”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

În ședință, ministrul a solicitat ca Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) să fie în legătură permanentă cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, precum și cu conducerea instituțiilor de educație, „pentru a oferi tot suportul necesar”, astfel încât să fie respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0