Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Incidența COVID-19 „este una ridicată” în Moldova: Ce au semnalat autoritățile

© AP Photo / Rebecca Blackwellмаски
маски - Sputnik Moldova
Abonare
Epidemiologii moldoveni semnalează că răspândirea COVID-19 a fost „ridicată” în ultimele 14 zile, iar jumătate dintre cazurile noi i-au revenit municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Incidența COVID-19 din ultimele 14 zile „este una ridicată” în Republica Moldova și reprezintă 184 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
Cum se simt oamenii de peste 70 și 80 de ani după testarea vaccinului împotriva COVID-19

Precizarea a fost făcută de medicul epidemiolog Alexei Ceban, reprezentant al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), la o conferință de presă organizată astăzi de Ministerul Sănătății.

În același interval de 14 zile, rata mortalității din cauza COVID-19 a fost de 2,8 decese la fiecare 100 de mii de locuitori. Numărul deceselor din cauza virusului a crescut cu aproximativ 14% în ultimele 14 zile.

Numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate din martie și până pe 1 septembrie a fost de 37.208 de îmbolnăviri. Din acest total, decesele au reprezentat 2,7%, cazurile de vindecare - 71%, iar cazurile active reprezintă aproape 26%.

Pentru ultimele 14 zile, media infectărilor confirmate a fost alarmantă: 459 de cazuri pe zi. O jumătate din cazurile confirmate s-au înregistrat în Chișinău.

Potrivit concluziilor epidemiologilor moldoveni, cei mai afectați sunt adolescenții cu vârste de 11-17 ani. Din martie și până acum, aproape 2.100 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19.

De asemenea, virusul a fost contractat de aproape 300 de femei gravide și peste 4.400 de lucrători medicali.

Creșterea numărului de contaminări este explicabilă prin reluarea mai multor activități și medicii epidemiologi admit că incidența COVID-19 va crește în perioada următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0